'4. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi'

Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen, bir mermer firması tarafından gerçekleştirilen "4. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi" sona erdi.

Kolonide, 7'si yurt dışından 10 sanatçının bir aylık çalışmayla mermerlere farklı şekiller vererek ortaya çıkardıkları sanat eserleri için gala düzenlendi.

Denizli Vali Vekili Abdullah Acar, galada yaptığı konuşmada, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve bir mermer fabrikasının işbirliğinde bu yıl 4.sü gerçekleştirilen Taş Heykel Kolonisi'nin önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.

Denizli için mermer ve travertenlerin çok önemli bir kaynak oyduğunu belirten Acar, eserleri ortaya çıkaran sanatçılara teşekkür etti.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Pekdemir de Pamukkale, turizmiyle, mermeriyle, yaşayan eserleriyle, antik kentleriyle Denizli'nin bir açık hava müzesi oluşturduğunu dile getirdi.
Mermer firmasının yönetim kurulu başkanı iş adamı Nihat Kömürcüoğlu ise sanatçıların oluşturdukları jüriyle seçtikleri belirterek, "Gelecek yıl konu seçerek çalışmalarımızı yapmak istiyoruz. Konularımızın daha çok Ege ve Akdeniz bölgesindeki antik kentlerimizde bulunan heykellerimize benzer figürafik eserlerin olmasını planlıyoruz. Bu seneki çalışmalarımız bunu yansıtmaktadır. Ümit ediyorum ki bu etkinliklerimiz uzun yıllar devam etsin" dedi.

Konuşmalrın ardından protokol üyeleri ve sanatseverler, heykeltıraşların eserlerini ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Resim Kulübü öğrencilerinin kolonide yapılan eserleri inceledi.
Eserlerin, Denizlİ'de farklı meydanda sergileneceği bildirildi.

4. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi'ne, Türkiye'den Ali Dirier, Evrim Kılıç ve Tülay Çakmak'ın yanı sıra İtalya'dan Adriano Ciarla ve Pasquale Martini, Ukrayna'dan Vladimir Protas ve Yury Mysko, Japonya'dan Mitsunori Koike ve Takao Suzuki, Gürcistan'dan Irodi Gvesesioni katıldı.

Kaynak: AA