Ses, Çalışma Koşullarının Düzeltilmesini İstedi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Neriman Ağaoğlu, sosyal hizmetler alanında çalışan emekçiler olarak uzunca süredir devam eden değersizleştirme politikalarına maruz bırakıldıklarını öne sürdü.

Ses, Çalışma Koşullarının Düzeltilmesini İstedi

Özlük haklarının iyileştirilmesi için herhangi bir adım atılmadığını ve birçok sorumluluk yüklenerek ağır koşullarda çalıştırıldıklarını vurgulayan Ağaoğlu, “Üstelik kamu hizmetlerinde taşeron çalışmanın yaygınlaştırılması kurumumuzda da tüm hızıyla devam etmekte, bizlerin iş güvencesi tehdit edilmektedir. Çalışanların karşı karşıya olduğu sorunlardan biri de görevde yükselme sınavının yapılmamasından kaynaklanan sorunlardır” dedi.

Ağaoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde İl Müdürlüklerinde ve bağlı kuruluşlarda yardımcı hizmetler kadrosunda olan ancak Genel İdari Hizmetler kadrosunda çalışanların yaptığı işler, çalıştırılan lise, ön lisans ve lisans mezunlarının, bugüne kadar unvan değişikleri ile ilgili sınavların açılmaması ve kurumlar arası geçişlerin durdurulması nedeniyle mağduriyetler yaşadığını ifade etti.

Farklı kamu kurum ve kuruluşlarında benzer pozisyonda çalışan personeller için unvan değişikleri için düzenli olarak sınavlar açıldığını ancak bağlı bulundukları bakanlıkta sınav yapılmadığını dile getiren Ağaoğlu, şöyle devam etti:
“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında yaşanan bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi için yardımcı hizmetler sınıfına dahil kadrolarda görev yapmakta olan personelin çoğunluğunun lise, ön lisans ya da lisans mezunu olduğu da göz önünde bulundurularak, yardımcı hizmetler sınıfı kadrosunda çalışanların bir defaya mahsus sınavsız olarak Genel İdari Hizmetleri sınıfına geçirilmesini ve mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz. Bunun olmaması durumunda bir an önce Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavının yapılmasını istiyoruz. Sendikamız Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına gönderilmek üzere Türkiye geneli topladığımız imzaları illerde yapılacak basın açıklamaları ile Bakanlığa göndereceğiz.”
Kaynak: İHA