Giresun’da Umut Evleri Açıldı

Korunmaya muhtaç engelli bireyler için Giresun’da oluşturulan Umut Evleri'nin açılışı gerçekleştirildi.

Giresun’da Umut Evleri Açıldı

Teyyaredüzü Mahallesi'ndeki Umut Evinin açılışı Vali Hasan Karahan ve eşi Şule Meral Karahan tarafından yapıldı. Engellilerin toplumla kaynaşmasını sağlayarak sosyal hayata kazandırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında toplum merkezinde barınan engelli gençler 6 kişilik Umut Evleri'nde yaşamlarını sürdürecek.

Evin bölümlerini gezen Vali Karahan emeği geçenleri kutlayarak, “Çocuklara sahip çıkmalı. Bu çocuklar toplumun bir emaneti. Nasıl kendi komşumuza, hısım akrabalarımıza sahip çıkıyorsak onlara da sahip çıkmayız. Apartman sakinlerinden onlarla ilgilenmelerini, onlara yardımcı olmalarını bekliyoruz. İnsanlar Allah’ın yarattığı en şerefli bir varlıktır. Engellilerimizi insan yerine koyacaksın. Ona itibar göstereceksin. Saygı göstereceksin. Engelli kendi evladımız da olabilir, başkasının çocuğu da olabilir. Bunları gizleyerek saklayarak yok sayarak bir yere varamayız. Onları da aramıza alırsak ilgilenirsek sahip çıkarsak, samimiyet gösterirsek toplum barışına katkıda bulunmuş oluruz. Onlarında kalbi var, gönlü, var, şuuru vicdanı var. Belki çoğumuzdan daha da gelişmiş, daha temiz duyguları var. Öyle olunca bunlar bu hizmetleri hakkediyor. Şu an 3 evimiz var. 18 evladımız bu şekilde yerleşiyor. Bu güzel örnek bir uygulama olacak. Türkiye çapında da yeni başlayan bir uygulama. Giresun’da da bu konuda iddialıyız. İyi işler yapıyoruz. Rehabilitasyon merkezlerimiz, sevgi evlerimiz güzel çalışıyorlar. Burada hem yönetimin katkısı var hem de Giresunlu hemşehrilerimizin ilgisi var. Çok güzel bir uygulama” dedi
Açılışa Vali Karahan ve eşinin yanı sıra, İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun ve diğer Müdürlük yetkilileri katıldı.

Kaynak: İHA