Çiğ Süt Desteklemeleri

AK Parti Denizli Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, çiğ süt desteklemelerinin 2014 yılı 1. dönemine ait olan ilk kısmının bugün üreticilerin hesaplarına aktarıldığını bildirdi.

Yüksel, yaptığı açıklamada, ocak, şubat ve mart aylarını kapsayan 2014 yılı ilk dönemine ait çiğ süt desteklemesi için Denizli genelinde 18 bin 265 süt üreticisine, 92 milyon 618 litre süt için 5 milyon 473 bin 231 lira ödeme yapıldığını belirtti.

Süt üreticilerine verilecek olan destekleme ödemesinin, üreticilerin bağlı bulundukları birliklerin hesaplarına 23 Haziran tarihi itibariyle aktarıldığını ve bugün itibariyle de üreticilerinin hesaplarına aktarılmaya başlandığını bildiren Yüksel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"2014 yılında soğutulmuş süte litre başına 6 kuruş, soğutulmamış süte ise 4 kuruş destekleme ödemesi yapılıyor. İlimizde süt üretimi yapılan yerleşim birimlerimizin tamamına yakınında süt toplama ve soğutma tanklarımız mevcut. Bu nedenle ilimizde üretilen sütlerin yüzde 98'i soğutulmuş süt olarak işlem görüyor ve üreticilerimiz litre başına daha fazla destek alıyor.
İlimizde 2014 yılı ilk üç aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre üretilen süt miktarında 6 milyon 341 bin litrelik artış gözlendi. Ülkemizdeki 13 onaylı süt çiftliğinden 6'sının yer aldığı Denizli'de, ülke genelindeki çiğ süt üretiminin yüzde 3,6'sı gerçekleşiyor. Süt üretimi konusunda önemli bir mesafe kat eden Denizli'de bu alandaki yatırımlar da devam ediyor."
Kaynak: AA