Aşti'ye Cıp Salonu

Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesine (AŞTİ) havalimanlarında uygulanan ve özel hizmetlerin verildiği CIP salonu yapılacak.

Ankara'da günde ortalama 150 bin kişinin uğrak yeri olan, bayramlarda ve asker celp dönemlerinde ise bu sayının iki-üç katına çıktığı Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ), okulların da tatil olması üzerine en yoğun günlerini yaşıyor.
Yaz ayları nedeniyle yoğun bir hareketliliğin gözlendiği AŞTİ'de 200 kişilik temizlik ekibi, üç vardiya halinde çalışıyor. AŞTİ'de modern temizlik ekipmanlarına sahip olan görevliler, temizlik ve hijyeni sağlamak için 24 saat yoğun çaba sarfediyor ve koku kirliğini yok etmek amacıyla gül kokulu deterjanlarla yıkıyorlar.
AŞTİ'nin işletmesini yapan BUGSAŞ şirketinin genel müdürü Seçkin Odabaşı, AŞTİ'de güvenlik ve temizliğin en öncelikli hizmetler olarak yer aldığına dikkati çekti.
-"Güvenlik ve temizlik önceliğimiz"
AŞTİ'deki olumsuzlukları ortadan kaldırmak için yoğun olarak çalıştıklarını belirten Odabaşı, 320 firmanın biletlerinin satıldığı, 80 gişenin bulunduğu, günlük 150 bin kişinin, pik dönemlerde ise (Bayramlar, celp dönemleri gibi) 300-350 bin kişinin ziyaret ettiği AŞTİ'de güvenlik ve temizliğin en öncelikli hizmetler olarak yer aldığına dikkati çekti.
Odabaşı, "201 personelimizle AŞTİ'nin güvenliğini sağlıyoruz, 6 zabıta da ayrıca görev yapıyor. Bir de polis noktası bulunmakta. 32 kapıdan kontrollü olarak AŞTİ'ye giriş çıkış yapılıyor ve 152 kamera ile bu yoğunluk kontrol ediliyor" ifadelerinde bulundu.
-AŞTİ'ye CIP salonu yapılacak
1995 yılında kurulan AŞTİ'de gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeleri de anlatan Odabaşı, AŞTİ'ye ilk olarak "CIP salonu" kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Odabaşı, havalimanlarında bulunanların benzerini kuracakları CIP salonunun ücretli olacağını ve AŞTİ'ye gelen vatandaşların buradan üst düzey hizmet almalarını sağlamayı düşündüklerini ifade etti.

AŞTİ'de 112 Acil Servisi'ne bir yer verdiklerini ve acil servis hizmetinin devam ettiğini kaydeden Odabaşı, sağlık ocağı ihtiyacına da dikkat çekerek, "Sağlık Ocağını da Bakanlıkla irtibata geçerek AŞTİ'ye kazandırmayı düşünüyoruz" dedi.

-"Çığırtkanlık e-Bilet ile biter"
AŞTİ'de yaşanan sorunlardan birisinin "çığırtkanlık" olarak nitelendirilen yolcu kapma olayı olduğunu hatırlatan Odabaşı, "e-Bilet" sistemini getirerek yolcuların biletlerini firmalardan almak yerine internet ortamından temin edebileceklerini, bu yolla da çığırtkanlıkla mücadelede önemli bir mesafe alacaklarını aktardı.
Kaynak: AA