'Nuh Açıklaması

Rusell Crowe'un başrolünü oynadığı "Nuh: Büyük Tufan" filminde kullanılan geminin Şırnak'a getirilmesi için İstanbul'da toplantı yapıldı.

İstanbul'da bir fuarcılık şirketinde yapılan toplantıya Nuh'un Gemisi Proje Koordinatörü Emrah Doğru, Allevents Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kalkavan, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Akan ve Projeler İletişim Koordinatörü Ebru Gençoğlu katıldı.

Proje Koordinatörü Doğru, yaptığı açıklamada, Cudi Dağı eteklerine geminin getirilmesi ve alanın milli park ilan edilmesiyle beraber bölge şartlarına uygun bir hayvanat bahçesinin yapılacağını söyledi.

Öğrencilerin Cudi Dağı eteklerinde çadırlar kurarak ünlü sanatçılarla geminin kalan kısmının inşasına katılacaklarını belirten Doğru, "Projenin uzun soluklu ve bölge turizmini geliştirecek bir boyut kazanmasını istiyoruz. Milli parkın açılışı sırasında düzenlenecek organizasyona yönetmen Daren Aronofsky ve ünlü Aktör Russell Crowe'u da getirmek istiyoruz. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Şırnak Valimiz Hasan İpek'e teşekkür ediyorum" dedi.

Kalkavan da filmin yapım şirketi ve aynı zamanda yönetmeninin firmasıyla iletişim halinde olduklarını, filmde kullanılan geminin ne durumda olduğu ile ilgili görüştüklerini ifade ederek, geminin parçalara ayrıldığını, bir kısmının ise geri dönüşüme gönderildiği bilgisine ulaştıklarını söyledi.

Yapım şirketiyle yapılan ikinci görüşmede, kendilerine geminin projelerini göndererek, Türkiye'de üretim ve montaj aşamasında teknik destek vereceklerinin söylendiğini anlatan Kalkavan, "Dolayısıyla, bu kapsamda ele alınarak geliştirilecek ve uzun süreçli olan bu projenin içerisinde yapılabilecekler konusunu karşılıklı görüştük. Bu projenin sadece geminin getirilip, kurulmasıyla kapsamlı kalmaması adına proje için ellerinden gelen her türlü desteği sağlayacaklarını söylediler" dedi.

Kaynak: AA