Bingöl Belediyesi, Hafriyat Alanı Oluşturdu

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kervansaray bölgesinde yeni hafriyat döküm alanı oluşturulduğunu ve kaçak dökümlere müsaade edilmeyeceğini bildirdi.

Barakazi, yaptığı açıklamada, yapılan etüt ve planlama sonucunda şehrin imar durumu göz önünde tutularak hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları depolama sahasının Kervansaray bölgesinde belirlendiğini belirtti.

Belirlenen alanın dışına atık dökenlere cezai yaptırım uygulanacağını vurgulayan Barakazi, kaçak döküm için vatandaşların belediyeye ait 186 veya 153 Zabıta Müdürlüğüne ihbarda bulunmalarını istedi.
Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile yürüttükleri bu çalışmada kesinlikle kimseye bir ayrıcalık tanınmayacağını kaydeden Barakazi, inşaat ve hafriyat atıklarının kontrolsüz bir biçimde yol kenarlarına ve boş alanlara dökülmesiyle hem görüntü hem de çevre kirliğine neden olduğunu aktardı.
Modern şehircilik anlayışı kapsamında belirlenen alanın dışında şehir çevresinde ya da yol güzergahlarının da hiçbir şekilde kaçak döküme müsaade edilmeyeceğini bildiren Barakazi, "Belirlenen hafriyat depolama sahası dışında kaçak dökümün belirlenmesi halinde Çevre Kanunu ve ilgili yönetmelik gereği işlem başlatılacaktır. Halkımızı kaçak döküm yapan araçları tespit etmesi halinde Belediyemiz Alo 186 Beyaz Masa veya 153 Zabıta Müdürlüğüne bildirilmesini özellikle rica ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA