Batı Şeria'da Kaybolan 3 Yahudi Yerleşimci

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, kaybolan 3 Yahudi yerleşimciye ulaşmalarının an meselesi olduğunu söyledi.

İsrail devlet radyosunun haberine göre Yalon, kaybolan 3 Yahudi yerleşimciyi sağ salim geri getirme sözünü verirken, "Doğru yönde ilerliyoruz, onlara ulaşmamız an meselesi" dedi.

Hamas mensuplarına karşı yürütülen operasyonların olumlu netice verdiğini de ifade eden Yalon, "Gerektiği takdirde tutuklamalara devam edeceğiz" diye konuştu.

Yalon, 22 Haziran'da Suriye'den fırlatılan füzenin Golan Tepeleri yakınında bir İsraillinin ölmesine, 3 kişinin yaralanmasına neden olduğunu hatırlatarak, saldırıdan Beşşar Esed rejiminin sorumlu olduğu yönümdeki iddiasını yeniledi.
İsrail savaş uçakları, geçen Pazar günü Golan Tepeleri'nde meydana gelen ve bir kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamaya misilleme olarak Suriye ordusuna yönelik dokuz hedefe saldırı düzenlemişti.
İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail Parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil, geniş yetkiler vermişti.
Kaynak: AA