Kkg'nin Tatvan Ziyareti

Kırsal Kalkınmacılar Girişimi (KKG) üyeleri, Tatvan ilçesinde Kavar Havzasındaki köylerde yapılan tarım, hayvancılık, arıcılık ve sera çalışmalırını inceleyerek, köylülerle fikir alışverişinde bulundu.

KKG Üyesi Yonca Verdioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırsal Kalkınma Girişimi grubunun, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki kırsal alanlarda faaliyet gösteren yerli ve yabancı stk, akademisyen, aktivist, çiftçi, kurum ve kuruluşlardan oluşan bir girişim olduğunu söyledi.

Kırsal kalkınma kapsamında çeşitli yerlerde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi almayı amaçladıklarını ifade eden Verdioğlu, şöyle konuştu:
"Burada Kavar Havzasında 1990'lı yıllarda zorunlu göç nedeniyle köylerini terk etmek zorunda kalmış köylüler var. Daha sonra 2000'li yıllarda tekrar topraklarına, yurtlarına geri dönmek istemişler. Bizimde burada şahit olduğumuz gerçekten inanılmaz bir çalışma yürütülmüş. Bu insanlar burada inanılmaz büyük işler başarmışlar. Bunlar gerçekten çok önemli şeyler. Bunun yanında bu projeden ne dersler çıkarabiliriz? Bizde kendi çalıştığımız alanlarda buradan neyi öğrenebiliriz, neyi yanımızda götürebiliriz ? Buna dair de tartışma yürüttük."
Köy ziyaretlerinde KKG üyelerine sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve çiftçiler de eşlik etti.
Kaynak: AA