Dallık Şenliği Düzenlendi

İpsala'da geleneksel dallık şenliği düzenlendi.

İpsala Belediyesi tarafından organize edilen geleneksel İpsala Dallık şenliği, Hıdırellez bayırı mevkiinde yapıldı.
İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, gazetecilere yaptığı açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle 3 kez ertelenen şenliğ gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Dallık şenliklerinin baharın gelişinin şenlik havasında kutlanması olduğunu ifade eden Kerman, şunları kaydetti:
"İklim şartlarından dolayı biraz gecikmeli olmuş olmasına rağmen güzel bir ortam içerisinde tüm ilçe halkımızla birlikte iyi bir gün geçiriyoruz. İlçe halkımıza güzel bir ortam sunmak adına yaptığımız çalışmalarda öncelikle Keşan Orman İşletme Şefliğine ve İpsala'daki personelimize çok teşekkür ediyoruz. Dallık şenliklerinin yapıldığı Hıdırellez bayırı park alanının yollarının düzenlenmesi, stabilize işlemlerini yaparak, halkımıza aileleri ile birlikte güzel vakit geçirebilecekleri bir alan yarattık. Bu alanla ilgili olarak önümüzdeki günlerde bir proje yapıp ağaçların etrafında yürüyüş yolları, spor kompleksleri yapacağız.
Böylece sabahları evinde kahvaltısını yapan vatandaşlarımız burasını özleyecekler. Aileleri ile birlikte gelip burada sabah kahvaltılarını yapacaklar, akşam yemeklerini yiyecekler. Mangallarını yakarak bu ortamın keyfini çıkaracaklar. Buradaki alanı ilçe halkımızın dışında, çevredeki vatandaşlarımızın da severek, özleyerek, burada güzel vakit geçireceklerine inanıyorum. Buradaki doğal ortamı da bozmadan kendin pişir kendin ye ortamının yaratılacağı bir restaurant yapmayı da düşünüyoruz. Bunu da ilçe halkımıza en kısa sürede sunacağız. Biz burada ailelerimizle birlikte eğlenirken dört noktada da vatandaşlarımıza pilav üstü döner ve ayran ikramında bulunduk. İnşallah onlar da bu hizmetimizden memnun kalmışlardır. Geleneksel dallığımızı daha güzel hizmetlerle birlikte devam ettireceğiz. "
Şenliğe İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ile vatandaşlar katıldı
Kaynak: AA