Aü’de Mezuniyet Coşkusu

Anadolu Üniversitesi’nden (AÜ) 2013-2014 öğretim yılında mezun olan 5 bin 400 öğrenci için tören düzenlendi.

Aü’de Mezuniyet Coşkusu

Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet törenine, Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, akademisyenlerin ve öğrencilerin kortej yürüyüşü, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan AÜ Rektörü Prof. Dr. Gündoğan, öğrencilerin mezuniyet sevinçlerine ortak olmaktan ötürü onur duyduğunu söyledi.

Mezun öğrencilere ve ailelerine seslenen Gündoğan, “Sevgili mezunlarımız, kuşkusuz burayı değerli kılan tek şey sizlerin varlığıdır. Ancak bugünleri kıymetli ailelerine borçlu olduğunuz düşüncesiyle öncelikle onlara seslenmek isterim. Kıymetli aileler, çocuklarınızın daha güzel, mutlu bir dünyada yaşamaları hayaliyle yıllardır çaba sarf etmektesiniz. Yaptığınız fedakarlıkların değerini ölçebilmek mümkün değil. Bizler Anadolu Üniversitesi’nin bütün çalışanları, bu fedakarlıklarınızın bize yüklediği sorumlulukla yıllardır emanetlerine sahip çıkmak için elimizden geleni yaptık. Bütün imkanlarımızla kurduğunuz hayallerin gerçekleşmesi için çalıştık. Yaşadığımız dünyanın gereklilikleri neyse çocuklarımızı bu gereklilikler doğrultusunda donatmaya çalıştık. Ve artık sahip oldukları bilgi birikimi ve kazandıkları tecrübeyle daha güzel ve daha mutlu bir dünya için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirebilecek durumda olduklarını düşünüyoruz. Bu yüzden bundan sonra yapılabilecek en önemli şeyin onlara güvenmek, sahip oldukları bilgi birikimlerini ve tecrübelerini hayata geçirebilmeleri için desteklemeye devam etmek olduğunu tekrar hatırlatmak isterim” dedi.

Daha sonra öğrencilere akademisyenler tarafından temsili diplomaları verildi.

Tören, öğrencilerin hep birlikte kep atmaları ve havai fişek gösterisiyle devam etti.
Kaynak: İHA