Amasya Tamimi'nin 95. Yıldönümü

BaşŸbakan Recep Tayyip ErdoğŸan, İstiklal Harbi'nin resmen başŸlatıldığŸını ilan eden Amasya Tamiminin, tam bağŸımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan en önemli belgelerden olduğŸunu belirtti.

ErdoğŸan, Amasya Tamiminin 95. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığŸı mesajda, Amasya Tamimi ile ilk kez milli egemenlik kavramından bahsedildiğŸini, Gazi Mustafa Kemal'in "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" sözüyle milli mücadelenin örgütlü olarak başŸlatıldığŸını ifade etti.

şžanlı zaferin mihenk taşŸı olan Amasya Tamiminin, aziz milletin özverili ve vatanperver tutumu ile amacına ulaşŸtığŸını, Sivas ve Erzurum kongrelerine sağŸlam bir zemin hazırladığŸını belirten ErdoğŸan, "İstiklal Harbi'nin resmen başŸlatıldığŸını ilan eden Amasya Tamimi, tam bağŸımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan en önemli belgeler arasındadır" ifadesini kullandı.
BaşŸbakan ErdoğŸan, Amasya Tamiminin 95. yıl dönümü dolayısıyla, başŸta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere İstiklal Mücadelesinin bütün kahramanlarını, aziz şŸehitleri saygı ve rahmetle yad ettiğŸini, bütün vatandaşŸları sevgiyle selamladığŸını kaydetti.

 
Kaynak: AA