Türk-iş Düzce İl Temsilcisi Ardıç;

İşsizlik rakamları Türkiye tarihinde ilk de fa tek haneli rakamlara indi.

Türk-iş Düzce İl Temsilcisi Ardıç;
Yapılan araştırmalara göre işsizlik rakamları 9.7 oldu. Araştırma hakkında açıklama yapan Türk-İş Düzce İl temsilcisi Murat Ardıç, rakamların resmi açıklama olduğu için doğru olduğunu ancak inandırıcılığının olmadığını ifade etti.


Türkiye İşsizlik rakamlarını açıkladı.

Bu rakamlara göre Türkiye’de işsizlik oranı 9.7 oldu. Türkiye'de işsizlik oranı 2013'te önceki yıla göre 0,5 puan artarak yüzde 9,7'ye çıktı, işsiz sayısı 2 milyon 747 bin oldu. Türkiye tarihinde ilk defa İşsizlik oranları tek haneli rakamlara indi.

Ancak yapılan açıklamaların ardından Türk-İş Düzce İl Temsilcisi Murat Ardıç açıklama yaparak rakamların resmi olduğu için gerçek olduğunu belirtti.

Murat Ardıç; araştırmanın İş-Kur verilerine göre baz alındığını da belirterek işsizlik oranının içinde İş-Kur’a başvuru yapmayan işsizlerin ve tarımda çalışanların olmadığını belirterek gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Murat Ardıç, “ İstatiksel olarak bu rakamlara bakıldığında doğru dememek mümkün değil. İstatiksel olarak yayınlanmışsa biz bunu doğru olarak kabul ederiz. Ama bu istatiklerin gerçeği yansıttığına inanmıyorum. Çünkü işsizliği sadece kayıtlı olanlar bazında dikkate alındığı zaman bilgiler yanlış olur. İşsizlerin İş-Kur ve devletin kurumlarına kayıt yaptıranların oranının 10’un altında olduğu doğru bu bir veri çünkü. Veriler doğru ama gerçekliği tartışılır. Kayıtlı olmayan bir sürü işsizin olduğu ve ülkede bu rakamların çok çok üzerinde işsiz olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de ilk defa olarak açıklandı rakamlar ancak Düzce’de 2013 yılında da işsiz oranı 9.7 olarak duyurulmuştu. Bu rakamlarda gerçek değil. Şimdi bir kişi bir işte bir gün çalışıp işten ayrıldıysa veya herhangi bir işyerinde sigortalı görünüyorsa ki hariçten gösterilenler de var ve bu insanlar hep çalışıyormuş gibi görünüyor. Biz bu rakamların gerçeği yansıttığına inanmıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA