Soma'daki Maden Faciası

Siirt'te, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden 301 kişi anısına hatıra ormanı oluşturulması için fidan dikildi.

Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanlığınca, Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen törende, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçinin anısına 301 fıstık fidanı dikilerek üzerine isimlerinin yer aldığı levhalar bırakıldı.
Fidan dikim törenine katılan Vali Mustafa Tutulmaz, Soma'da hayatını kaybeden işçileri rahmetle andıklarını belirterek, isimlerinin fıstık fidanlarıyla yaşatılmasının önemli olduğunu söyledi.

Siirt'in kalkınmasının temelinin tarım olduğunu vurgulayan Tutulmaz, "Kentimizin kalkınmasının temeli gördüğüm kadarıyla tarım üzerine olacak. Tarımın da temeli fıstık olacak. İnşallah bu tür orman ekimlerinde fıstığa öncelik verilerek fıstık ormanı sayısını artırırız. Bununla da hem ekonomik bir değer elde etmiş oluruz hem de yöremizi yeşillendirmiş oluruz" dedi.

Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan ise önümüzdeki aylarda yapımına başlanacak modern fıstık işletme tesisinin yer alacağı sahada Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçinin isminin 301 fıstık fidanı ile yaşatılacağını söyledi.

Aslan, dikilen fidanların bakımını da yapacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Soma'da yaşadığımız büyük faciadan dolayı 301 kardeşimizi maalesef kaybetmiştik. Siirt'te Soma şehitlerinin isimlerini yaşatacağımız bir hatıra ormanı ve ağaçlandırma sahası olacak. Bu hatıra ormanı burada kaldığı müddetçe buraya gelen bütün ziyaretçiler inşallah Soma şehitlerini hatırlayacak."
Konuşmaların ardından dikilen fıstık fidanlarının yanına Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin isimlerinin yer aldığı levhalar bırakıldı.
Kaynak: AA