Müfed, Pekdaş'la Kentsel Dönüşümü Konuştu

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır ve yönetimi, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı makamında ziyaret ederek şehir planlanması ve kentsel dönüşüm konularını görüştü.


MÜFED hakkında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a bilgi veren Necip Nasır, İzmir'deki 12 ilçeden müteahhit ve işadamları dernek başkanlarının bir çatı altında toplandıklarını ve İzmirli müteahhitler olarak kentsel dönüşüm konusunda aktif rol oynamak istediklerini söyledi.

İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme uğrayacağını hatırlatan Nasır, İzmir'de oluşacak pazarda katma değerin İzmir'e kalması için İzmirli müteahhitlerin aktif olmasını sağlamak amacıyla güçbirliği oluşturduklarını dile getirdi. Bir ilçenin sorunlarını, sosyal ve kültürel yapısını en iyi bilen kişilerin yerel yöneticiler olduğunu dile getiren Necip Nasır, kentsel dönüşüm konusunda, büyükşehir belediyesi, yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarının beraberce hareket ederek bir bütüncül kent planı ortaya koyması gerektiğini de dile getirdi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, İzmir'de bir planlama eksikliği olduğunu ve kentin ihtiyacına cevap verecek nitelikte bir planlamanın yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Şehir planlamasının bir amacı ve konsepti olması gerektiğini ifade eden Sema Pekdaş, İzmir'de yeni trafik akslarının oluşturulması ve kent merkezindeki yoğunluğun azaltılması için tarım politikalarının da desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA