Mısır'da 183 Kişinin İdamının Onanması

Mısır'da "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" suçlamasıyla yargılandıkları davada haklarındaki idam kararı onanan, aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 183 kişinin, artık "kırmızı mahkum kıyafeti" giyeceği belirtildi.

AA muhabirine konuşan İhvan Hukuk Komitesi Üyesi Hasan Salih, Mısır kanunlarına göre hakkında idam kararı çıkarılan sanıklara kırmızı mahkum kıyafeti giydirildiğini söyledi.

Salih, "Bedii, bir üst mahkemeden idam kararının iptali yönünde bir karar çıkana kadar, yargılandığı diğer davaların duruşmalarına da kırmızı mahkum kıyafetiyle çıkacak" dedi.

Mısır'da cezaevi yönetmeliğine göre, ihtiyati tutuklular beyaz, hapis cezası alanlar mavi, idam cezasına çarptırılanlar ise kırmızı kıyafet giyiyor.
İnya Ceza Mahkemesi, "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" iddiasıyla yargılanan darbe karşıtı 681 kişiden 180 kişiye idam, 3 kişiye hem idam hem müebbet cezası vermişti. Aynı davadan 2 kadına sadece müebbet hapis kararı verilmiş, 496 kişinin ise beraatine hükmedilmişti.
Kararın bir üst mahkemeye taşınabilme yolu ise açık bulunuyor.
Kaynak: AA