Mhp Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'ndaki görevlilerin rehin alınmasına ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti devleti, devlet olduğunu göstermelidir. Buradaki gelişmeler, hükümetin zafiyetini göstermektedir" dedi.

Ayhan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, parlamentoda önemli ölçüde sayısal desteği olan iktidarın iyi yönetim sergileyemediğini, bu nedenle Türkiye'nin adaletten siyasette, dış politikadan ekonomiye sorunlar yaşadığını öne sürdü.
AK Parti'nin politikaları nedeniyle Türkiye'nin, Ortadoğu'da büyük bir problem yumağı içine düştüğünü ileri süren Ayhan, şöyle konuştu:
"Yanımızda son dönemde yaşanan gelişmeler bugün dış politikanın, özellikle Ortadoğu'da ne hale düştüğünü açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır. Musul'daki konsolosluk binası Türkiye Cumhuriyeti topraklarıdır. 'Oradaki güvenliği Irak'ın merkezi hükümetinin sağlaması gerektiğini' ifade eden Sayın Başbakan şunu bilmelidir ki, oradaki hükümet kendini korumaktan acizdir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, devlet olduğunu göstermelidir. Buradaki gelişmeler, hükümetin zafiyetini göstermektedir. Siz bu bölgede gerekli ve yeterli istihbaratı toplayamamış durumdasınız. Uçan kuştan haberiniz olduğuna göre, bölgede, bunları net bir şekilde görebilmeniz lazımdı. Diğer taraftan Avrupa Birliği ile bugün ilişkilerde hangi noktaya geldiğimiz meydandadır. AKP panik halindedir, uyguladığı politikalar bunu göstermektedir."
Ayhan, Türkiye'nin dış siyasetinde olduğu gibi iç siyasetinde de büyük problemler olduğunu savunarak, "İktidar ülkenin geleceği konusunda muhalefetle anlaşmaktan ziyade PKK yandaşlarıyla görüşmeyi tercih ediyor" iddiasında bulundu.
-Balyoz davası
"Balyoz davası"yla ilgili tahliyelere değinen ve adalet sistemindeki uygulamalar konusunda hükümeti eleştiren Ayhan, iktidarın, bu dava için "orduya kumpas kurulduğu" yönünde açıklamalar yaptığını hatırlatarak, "Eğer orduya kumpas kurulduğu bilgisini bir şekilde elde etmişlerse ben de bir milletvekili olarak orduya nasıl kumpas kurulduğunu, nasıl tezgah kurulduğunu bilmek isterim. Bunu iddiayı dile getirenlerin bu kumpası da izah etmeleri lazım. Bu kumpasın siyasi sorumlusu Sayın Başbakandır" diye konuştu.

-Cumhurbaşkanlığı seçimleri
Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Ayhan, CHP ile birlikte aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önermelerinin ardından AK Parti'nin sıkıntı yaşamaya başladığını ileri sürdü.
Ayhan, İhsanoğlu'nun isminin açıklanmasından önce iktidarın, "muhalefetin aday bulamadığı, sıkıntı yaşadıkları" yönünde beyanlarda bulunulduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:
"Aslında şu anda AKP'nin adayı yoktur. Adayı olmayan bir siyasi partinin bu konuda görüş beyan etmesi de zuldür. Daha aday çıkaramamışlar, ortada adayları yok, Başbakan'ın olup olmayacağı belli değil. Bundan önce Sayın Başbakan'ın aday olabileceği ortada dolaşıyordu, bugün söyleyemiyorlar. AKP adayını mayıs ayı sonunda açıklayacağını beyan etmişti, daha sonra bunu 15 Haziran'a ertelediler. Şimdi de haziran ayı sonuna ertelemeye çalışıyorlar. AKP adayını açıklayamamıştır, AKP aday açıklamada sıkıntı çekmektedir."
Kaynak: AA