'Kendi Çevreni Kendin Düzelt' Projesi

Kırklareli İl Özel İdaresi'nce "Kendi Çevreni Kendin Düzelt" projesi kapsamında içerisinde 12 kır çiçeği ve ladin ağacı tohumu bulunan kurutulmuş çiçek tohumları materyali yaptırıldı.

Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Strateji Geliştirme Müdürlüğü Proje Servisi ekibince "Kendi Çevreni Kendin Düzelt" projesi yürütüldüğünü belirtti.

Proje kapsamında içerisinde 12 kır çiçeği ve ladin ağacı tohumu bulunan kurutulmuş çiçek tohumlarından oluşan bin 500 adet materyal yaptırıldığını ifade eden Eser, en büyük çevrecilerin İl Özel İdareleri olması gerektiğini söyledi.

Projenin vatandaşlar tarafından da çok beğenildiğini vurgulayan Eser, şunları kaydetti:
"Türkiye'de ilk defa Kırklareli İl Özel İdaresi Strateji Geliştirme Müdürlüğü Proje Servisi ekibi tarafından "Kendi Çevreni Kendin Düzelt" Projesi kapsamında hazırlanan içerisinde 12 çeşit Kır Çiçeği ve Mavi Ladin Ağacı Tohumu bulunan kurutulmuş çiçek tohumları materyali yaptırdık. Bu materyali toprağın 10 santim altına gömüyor ve günde 2 kez sprey sulama yapıyorsunuz. Yaklaşık 15 gün içerisinde bir birinden güzel çiçekler filiz veriyor ve çiçek açıyor. Bu proje vatandaşlar tarafından çok beğenildi. İlk etapta deneme olarak bin 500 adet yaptırdık. Önümüzdeki günlerde yenilerini yaptıracağız. En büyük çevreci İl Özel İdareleri olmak zorundadır. Kırklareli İl Özel İdaresi olarak çevreci olduğumuzu zaman zaman fidan dikme çalışmalarımızla gösteriyoruz."
Eser, yaptırılan çiçek materyalleri ile çiçek bahçeleri oluşturulabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA