Kelebekler Vadisi'nden Seyfe'ye Bakış

Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Ömer Çetiner, Kelebekler Vadisi'nden, Seyfe’ye bakışı fotoğrafladı.

Kelebekler Vadisi'nden Seyfe'ye Bakış
Çetiner, ''Seyfe Gölü’nün özelliklerini anlatabilmek kadar Kelebekler Vadisi ile birlikte Seyfe’yi tanımlamak çok anlamlıdır'' dedi.

Hayatını Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanlığı görevi ile birlikte Seyfe’nin kurtarılması ve güzelliklerinin ön plana çıkarılması çalışmalarına adayan Çetiner, “Seyfe Gölü beklenen oranda yağış alamamasına rağmen her hali ile güzelliğini korumaya devam ediyor. Ben yağış sonrasında gittiğim Seyfe'de göz alıcı manzara ile karşılaşırken, Seyfe’nin Kervansaray Dağı ve Kelebekler Vadisi'nden nasıl bir tabloya ulaştığını da görme ve gösterme imkanına sahip oldum. Kırşehir’de Seyfe’nin anlatımını yapacağız. Benden daha güzel yanlarını ortaya çıkaracak herkesin Seyfe’nin önemine haiz olması gerekmekte. Doğa daima yaşamımız için en önemli ögeleri içerisinde besler” şeklinde konuştu.

Çetiner, doğa olmadan var olmanın mümkün olmayacağını söyleyerek Seyfe için herkesin çalışma yaptığını belirtti.

Çetiner, “Seyfe Gölü'ne yeni misafirlerimiz de katıldı.

Bunlar kelebekler, rahatlıkla Kelebekler Vadisi adını koyacağımız bir bölgemiz de oluştu. Oluşan yeni bölgeden Seyfe’ye kuş bakışı da bakıyoruz. Seyfe’nin güzellikleri ile beraber buranın güzelliklerini incelemek, kuş seslerini duymak bizleri çok mutlu ediyor. Bu demek oluyor ki doğayı canlılarımız bizden daha çok seviyor. Benim isteğim bizlerin çok sevdiği Seyfe Gölü'nü bizler de o canlılar kadar sevelim” ifadelerini kullandı.

Çetiner, daha önce de Mevlana çiçeği ile yaptığı çalışmalarla Seyfe Gölü'nde bulunan çiçeklerin ve doğa varlıklarının önemini kamuoyuna duyurmuştu.
Kaynak: İHA