İnegöl'de Göz Kamaştıran Defile

Bursa İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) kapsamında açılan ‘dikiş kursları’na katılan kursiyerler, yaptığı 30 elbiseyi defile ile sergiledi.

İnegöl'de Göz Kamaştıran Defile

İNESMEK dikiş kurslarından öğrenim gören kursiyerler için defile düzenlendi.

Defile öncesi konuşma yapan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, "Şimdiye kadar bayanlarımıza yönelik birçok projeyi hayata geçirdik. Bayanlara kredi imkanı sunan mikro kredi ofisini Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi bünyesinde açtık. Bayanlarımız yeter ki, ticari adım atmak istesinler. Sosyal belediyeciliğin içinde kadın girişimciliğin ön plana çıkması lazım. İlkini 8 Mart 2010 yılında, ikinci şubesini ise Mart 2012’de İshakpaşa dükkanlarında açtığımız hanımlar el emeği çarşımızı hizmete açtık. Burada üretme kabiliyeti olan, ancak ticarete atılamayan bayanlarımızın ürünlerini satarak, aile bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı olduk. Bugün bu merkezlerimize ürünlerini getiren bayanlarımızın sayısı bin 500’leri buldu. Bayanların sosyalleşmesi ve iş hayatına atılmaları için yaptığımız bir diğer projemiz de, İNESMEK kurslarımız oldu. Kurslarımız bünyesinde 40 farklı alanda, başta kadınlarımız olmak üzere İnegöllü hemşirelerimize eğitim veriyoruz. Bu kurslar ve burada yetişen kursiyerlerin başarısı bizlere gurur veriyor. İNESMEK’le kadınlarımız, ‘çeyiz ürünleri hazırlama’, ‘keçe’ ve ‘mefruşat’ kurslarımızda kızına çeyiz hazırlıyor. Ahşap boyama ve dekoratif ev aksesuarları kurslarında evlerini güzelleştiriyor, Giyim kursunda kendilerine ve sevdiklerine birbirinden güzel kıyafetler dikiyor" dedi.

Konuşmanın ardından yıl içerisinde açılan 4 dikiş kursuna katılan yaklaşık 85 kursiyerin emeğiyle hazırlanan 30 elbise, mankenlik görevini üstlenen 10 kursiyer tarafından defileyle tanıtıldı. Defilenin sonunda görücüye çıkan, usta öğreticiler tarafından hazırlanan gelinlik ise, izleyenler tarafından büyük alkış aldı.
Kaynak: İHA