Gesotim Çanakkale'deki Çalışmalarına Başladı

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Arama ve Kurtarma Derneği (GESOTİM), Çanakkale'deki çalışmalarına başladı.

GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, Başkan Yardımcısı Ergun Şahin ve Lojistik Sorumlusu Fatih Ergezen, inceleme ve eğitim seminerine katılmak üzere Çanakkale'ye geldi. 2 gün süren ziyarette sivil toplum kuruluşu ziyaretleri de gerçekleştiren dernek başkan ve yöneticilerine, derneğin Çanakkale bölge sorumluluğuna atanan Sebahat Cengiz katıldı.

Ziyaretin ikinci gününde Çanakkale Maden İşleri Odası toplantı salonunda eğitim semineri düzenlendi.

GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak, "Yaşam İçin Bir Can Bir Hayat Kurtar" parolasıyla çıktıkları bu yolda 15 yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Kocaman, depreme karşı hazırlık aşamasında gönüllülere çok büyük görevler düştüğünü belirterek, yaşanan son deprem sonrası yapılan çalışmaların ardından Çanakkale Bölge Sorumulusu olarak Sebahat Cengiz'i görevlendirdiklerini bildirdi.
Gölcük ve Çanakkale'nin bundan sonra kardeş olarak çalışmalarını yürüteceğini anlatan Kocaman, şöyle konuştu:
"Çanakkale'deki 2 günlük ziyaret ve temaslarımızda gözlemlemiş olduğumuz olaylarda tüm yurt genelinde olduğu gibi Çanakkale'de de halkın depreme karşı toplumsal bilinçlenmede çok büyük sıkıntıların yaşandığına şahit olduk. Çanakkale Türkiye'nin belli alanlarının depreme olan mazereti gibi bir mazeretin içerisine girmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Derneğimiz olarak, Her an yaşanabilecek bir depreme karşı hazırlık aşamasında önlemlerin alınması, halkımızın acı çekmemesi doğrultusunda çaba içerisinde olacağımızı özellikle belirtmek istiyorum. Çanakkale'yi yaşanan son deprem sonrası çok iyi gözlemledik. Bu gözlemlerimizde pek çok evin boşaltılmadığını, deprem hasar tespitlerinin yapılmadığını, sadece belli alanların boşaltıldığını, belli yerlere girilip belli yerlere girilmediğini gözlemledik. Çok ciddi bir şekilde Çanakkale Belediyesinin ve İl Afet İşleri Genel Müdürlüğünün ve Başbakanlık AFAD tarafından çok ciddi araştırma ve çalışmaların yapılması gerektiğine inanıyoruz."
Kaynak: AA