Eğitim Öğretim Yılının Sona Ermesi

Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, "Vücudumuzun yaşamını devam ettirebilmesi için suya, ekmeğe, havaya ihtiyacı olduğu kadar kalbin, ruhun beslenmesi, temizlenmesi için de Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilere ihtiyaç vardır" dedi.

Tekelioğlu, yaptığı açıklamada, öğrencilerin yorucu bir eğitim öğretim yılı geçirdiklerini, dinlenmelerinin en büyük hakları olduğunu söyledi.

Dinlenmenin 3 ay boyunca hiçbir şey yapmamak olmadığını, zamanı eğlenerek ve öğrendiklerini güzel alışkanlıklara dönüştürerek geçirilmesi gerektiğini ifade eden Tekelioğlu, şöyle konuştu:
"Uzun soluklu bir eğitim öğretim yılını geride bırakan öğrencilerimiz, dinlenmeyi hak ettiler. Veliler, öğrencilerin istekleri doğrultusunda yaz tatillerini değerlendirmelidirler. Öğrencilerimizin bir bölümü turizmin yoğun olduğu bölgelere tatile giderken, bazıları da çeşitli kurum ve kuruluşların hizmete sunduğu sportif kurslar ile Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri kavramak için camilere, Kur'an öğreten gönüllü yerlere gidecekler. Çocuklarımızın hepsine ihtiyacı var. Vücudumuzun yaşamını devam ettirebilmesi için suya, ekmeğe, havaya ihtiyacı olduğu kadar kalbin, ruhun beslenmesi, temizlenmesi için de Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilere ihtiyaç vardır. Müspet ilimler olmadan hayatta başarılı olunmayacağı gibi manevi ilimler olmadan da dünya ve ahiret hayatını kazanmak mümkün değildir."
Yaz döneminde öğrencilere faydalı bir program yapmanın velilerin görevi olduğunu dile getiren Tekelioğlu, şunları kaydetti:
"Allah'ın kelamını öğrenmek, emirlerini yerine getirmek, iyiyi çirkinden, doğruyu yanlıştan, hakkı batıldan ayırt edebilmek için çocuklarımızı teşvik edelim. Onları teşvik edelim ki yönetim kademelerinde hakkı, hukuku, adaleti, sevgi ve hoşgörüyü, cömertliği ve yardımlaşmayı yüreğinde yaşatan insanlar olarak yetişmesine katkı sağlayalım."
Kaynak: AA