Didim Chp 'Karataş” Dedi

CHP Didim İlçe Teşkilatının olağanüstü kongresi yapıldı.

Didim Chp 'Karataş” Dedi
Kongrede 3 liste yarışmasına rağmen, seçimlere geçildiğinde Başkan adaylarından Caner Ünlü seçimden mükerrer oy iddiasıyla çekilirken, seçimi 4 oy farkla kazanan Gökmen Karataş CHP Didim İlçe Başkanı oldu.
Belediye Düğün Salonunda yapılan olağanüstü kongre CHP Eski Aydın Milletvekili Fatih Atay, Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, CHP’li Meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin divan başkanlığını CHP Eski Aydın Milletvekili Fatih Atay yaptı. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Ardından partililere seslenen Atay, AK Parti hükümetini eleştirerek “12 yıldır iktidarda olanlar Atatürk’ten ve Cumhuriyetten rövanş almak istiyorlar. Siz Didimliler buna izin verecek misiniz? Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olursak çıkışımızı iyi yaparız. Bizler sosyal demokratlar olarak her türlü anlayışa sahip insanlarız. Bugün de 3 arkadaşımız aday oldu. Demokratik hakları; birbirlerine saygısızlık etmeden bu süreci geçireceğimizi düşünüyor, aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Ardından 30 Mart öncesinde görevde olan yönetim kurulunun istifa etmesi ve kayyum heyetinin görevde olması sebebiyle faaliyet raporu okunmadı ve seçimlere geçildi. 3 adayın konuşma sırası kura ile belirlendi.

İlk konuşan CHP Didim İlçe Başkan Adayı Hüseyin Yıldız oldu. Yıldız konuşmasında 9 Şubat sürecinden ve 30 Mart seçimlerinde partinin ikiye bölündüğünü hatırlatarak “Burada ne mevcut belediye başkanımızın ne de geçmiş belediye başkanımızın suçu var. Genel merkez bir karar vermiş buna yorum yapmıyorum. Bu süreçten sonra Didim içinden ve dışından bana ‘şu örgütü birleştir’ mesajları geldi. Sonra bu süreçte Belediye Başkanımız Deniz Atabay ile, Başkan yardımcısı Ercan Bey ile, eski Başkan Mümin Kamacı ile, Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem hanım ve Genel Başkanımız ile görüştük. Bu süreçteki görüşmelerden sonra İlçe Başkan adaylığına aday oldum. Biz birlik ve beraberlik sağlamak için buradayız. CHP’yi herkesin ulaşabileceği bir konuma getireceğiz. Didim Belediyesi ile İlçe teşkilatının görevler farklı; Bizim İlçe yönetimimizde belediyeyle ilgili olarak eşimizi dostumuzu kan bağı olan kimse yok. Biz Deniz Atabay’a da karşı değiliz.” dedi.

Yıldız konuşmasında eleştirilerde de bulunarak “Hiçbir CHP yönetim kurulu iş takibi yapmayacak. 30 Marttan sonra belediyede bazı yerlerde değişiklikler oldu. Belediye Başkanımızın zannediyorum ki bundan haberi dahi yoktur. Kişisel menfaatleri değil, çıkar ilişkisiyle değil herkesi kucaklayacağız. Sizlerin özgürce oy kullanacağımızdan şüphemiz yok. Nefret ve kim üzerinden de siyaset yapmayacağız.” dedi.

Ardından konuşan CHP Didim İlçe Başkanı ve İlçe Başkan adayı Gökmen Karataş ise sözlerine “Demokrasi şölenine hoş geldiniz.” diyerek başladı.

Karataş, “9 Şubatta aday değişikliği oldu. İlçe yönetimin istifasıyla kayyum heyeti atandı. 6 Mart 2014 tarihinde bu görev Genel Merkezde tarafından onur duyduğum şekilde bana verildi.

Bugüne kadar görev yaptık. Biz görevi aldığımızda Didim Belediyesini 10 yıldır CHP’li belediye yönetiyordu. Ben ve yönetim kurulum, Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimiz bu bayrağı oradan indirmedik” dedi.

30 Mart öncesinde partide bir travma yaşandığını da belirten Karataş “Bu süreçte Ben, yönetim kurulumuz, Belediye başkanımız ve meclis üyelerimiz buna dahil olmadık. Eminim bu işlerle kimlerin uğraştığını herkes iyi biliyor. Bizler sadece görevimizi yerine getirdik. Kırdığımız üzdüğümüz arkadaşlar varsa bizi affetsin biz affettik. Birleştirmek sadece söylemle olmuyor. Seçim sürecinde çalışmalarımıza katılan kadınlarımıza ve gençlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Geçmişte Genel seçimler oldu. Buradan 2 aday arkadaşımız çıktı. O zaman biz Didimliler olarak burada onların arkasında olalım dedik ama ayrıştırıldık. Biraz geriye dönüp bakmak lazım. Birleştirmek söylemle olmuyor. Biz 30 Martta CHP’de kalanlar olarak bunun vebalini ödedik. Partiden ayrılan bazı arkadaşlar ise eşi dostu abi ve arkadaşlığı dolayısıyla partiden ayrılarak vefa borçlarını ödediler. Şimdi soruyorum ben ve yönetim kurulum, Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimiz çalışarak Didim’de iktidar olmamızı sağladık. Bu anlamda ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımın tüm CHP’lilerden vefa borcu isteme hakkımız yok mu. Bunu istememiz çok mu fazla...”dedi.

Karataş konuşmasında “Kimi işaret etti bilmiyorum ama kimin iş takipçiliği yapıyor onu da bilmiyorum. Ben Akbük’te oturuyorum. Bu zamana kadar ne ihale aldım, ne de iş takibi yaptım. Ben iş, siyasi ev özel hayatımı düzgün şekilde yapmaya çalışıyorum. Kimseye borcum yok. Alnım açık başım dik. Eşimin de meclis üyesi olması süreci de ben İlçe Başkanlığına getirilmeden önce eşimim meclis üyeliği adaylığı açıklandı. Geri çektirilmesi gibi bir durumda söz konusu değildi Ben sonrada göreve geldim. Eşimi de geçmişte meclis üyesi olması için konuşan kişi benim. Bu görevi de iyi şekilde yapacağına inancım tam.” dedi.

Göreve seçilmesinde durumunda ileri ki süreçte görevinden ayrılmayacağını da belirten Karataş “21 yıldır CHP’deyim. Değişik görevlerde bulundum. Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras; Ben bugün seçilip yarın başka yere aday olurum diye ayrılmayacağım. Bugün burada yarın şurada olmayacağım. Bazı şeyleri söylerken dikkatli olacaksınız. Bize görev verilsin verilmesin biz her zaman bu çatı altında olacağız” ifadelerine yer verildi

Konuşmanın ardından İlçe Başkan adaylarından Caner Ünlü mükerrer oy iddiası nedeniyle adaylıktan çekildiğini belirterek CHP içerisinde olmaya devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından seçime gidildi. Caner Ünlü’nün çekilmesinin ardından seçimlerde Gökmen Karataş ile Hüseyin Yıldız yarıştı. Seçimlerde Hüseyin Yıldız 73 oy alırken, Gökmen Karataş 77 Oy İle Didim CHP İlçe Başkanı oldu

Yeni Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Ekrem Aşık, Ünal Aykaç, Duygu Cinpolat, Vedat Demirhan, Fikret Doğan, Cengiz Eker, Şükran Erdinç, Cihan Hıdıroğlu, Hüseyin İlhan, Filiz Korkmaz, Sinem Özçelik, Ali Rıza Şen, M.Nusret Tankal, Menşure Vardar..
Kaynak: İHA