Davul Zurna Eşliğinde Oynayan At İlgi Çekti

Selim ilçesinde bir düğünde müziğin ritmine göre hareket eden "kamber" isimli at, davetlilerden tam not aldı.

Karahamza köyünde Bener ile Sema Demirci çiftçinin düğünleri, köyün çayırlık alanında yapıldı. Düğüne katılan davetliler, davul zurna eşliğinde halaylar çekti.
Düğüne "kamber" isimli atıyla gelen damadın amcası Yılmaz Demirci de müziğin ritmine göre atıyla gösteri yaptı. Atın, düğünde müziğin ritmine uyarak hareketler yapması renkli görüntüler oluşturdu.
Davetliler de alkış tutarak, gösteriyi izledi. Çevredeki vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği at, davul, zurna eşliğinde ayaklarıyla çeşitli figürler yaptı.
Atın sahibi Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atına günlük eğitim verdiğini ve bakımını özenle yaptığını belirterek, ata çeşitli figürler öğrettiğini söyledi.

Atın müziğin ritmine ayak uydurduğunu ifade eden Demirci, "Yaklaşık iki aydır kamber adlı atımla günde iki saat dans çalışması yapıyoruz. Atım, ritim, dizgin ve ayak hareketleriyle oynuyor. Gelinle damada bir jest yapalım dedik. Kamberimle biz de çıkıp, oynadık. Köyde düğün oldukça ben de atımla oynamaya devam edeceğim" diye konuştu.

Düğünlerde ata ilginin yoğun olduğunu vurgulayan Demirci, "Köy düğünlerimizi çayırlık alanlarda yapıyoruz. Düğünler bu şekilde çok güzel oluyor. Düğün merada olunca biz de açık alanda atımla gösteri yapabiliyoruz" dedi.

Demirci, "Düğünlerde atın yaptığı hareketlere, davetliler çok şaşırıyor. Hatta yaptığı figürlere alkış tutarak, eşlik ediyorlar" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA