Chp Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Balyoz davasındaki tahliyelere ilişkin, "Gecikmiş de olsa bu, önemli bir karardır. Mutluluk verici çünkü bu Balyoz davasından 3,5 yıla yakın bir zaman geçti. Haklar ihlal edildi, çok büyük acılar yaşandı" dedi.

Ağbaba, Yeşiltepe Muhtarlar Derneği'nde bulunan bazı mahalle muhtarlarını ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.
Gazetecilerin, "Balyoz davasındaki tahliyelerle ilgili düşünceleriniz nelerdir?" sorusu üzerine Ağbaba, bu davanın, Cumhuriyet tarihindeki en haksız davalardan biri olduğunu iddia etti.
Balyoz davasının siyasi bir dava olduğunu, Türk ordusunun geleceğinin birileri tarafından şekillendirildiğini öne süren Ağbaba, "Önümüzdeki 20-30 yıl, ordunun hangi kademesinde kimin görev yapacağına karar verildi.

Maalesef bu balyoz yapılırken özellikle bazı gruplar, bazı basın organları, bazı kesimler bunu bir demokrasi mücadelesiymiş gibi, askeri vesayetin kaldırılmasıymış gibi bize sunmaya çalıştı ama bunun öyle olmadığını yaşadığımız süreçte gördük" diye konuştu.

Ağbaba, şunları söyledi:
"Gecikmiş de olsa bu önemli bir karardır. Mutluluk verici çünkü bu Balyoz davasından 3,5 yıla yakın bir zaman geçti. Haklar ihlal edildi, çok büyük acılar yaşandı. İnsanlar öldü, insanlar hasta oldu. Bunu yapanlardan mutlaka hesap sorulmalıdır. Bu darbenin bitimi, balyoz darbesi ne zaman biter, bu balyoz darbesini yapanlar, insanları haksızca, hukuksuzca cezaevine tıkanlar, insanların geleceğini yok edenlerin yargılandığı gün, Balyoz davası sonuçlanır. Bu konuda, bizim hem Balyoz'da hem diğer siyasi davalarda mücadelemiz sürüyor ama şunu belirtmek istiyorum; Balyoz, birileri tarafından kurgulanmış, Türkiye'nin önüne sürülmüş ve maalesef buna da birçoğumuz sessiz kalarak destek olmuşuz."

- Cumhurbaşkanlığı seçimi
"Cumhurbaşkanı adayınız konusunda parti içerisinden farklı sesler de çıkıyor, bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Ağbaba, milletvekillerinin farklı düşüncesi olabileceğini ve bu konuda farklı düşünceler olduğunu belirtti.

Milletvekillerinin çoğunluğunun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Merkez Yönetim Kurulu'nun adayını desteklediğini ifade eden Ağbaba, şunları söyledi:
"O arkadaşlarımızın da bu görüşüne saygımız var, itirazlar olabilir ama bir bütünlük içerisinde bu süreç devam eder. Yani adayla ilgili problem olmaz. Bizim adayımız da hem MHP'nin hem Demokrat Parti'nin hem BBP'nin ve birkaç diğer siyasi partinin destek verdiği aday. Umuyorum ki adayımız, Türkiye'de kutuplaşmanın arttığı bir günde tekrar yumuşar ortam. Aslında, cumhurbaşkanı adayımız, aday olur olmaz işini yapmaya başladı.

Bakın, hemen tansiyon düştü. Başbakan da eskisi kadar artık sert konuşmalar yapmıyor. Umuyorum ki adayımız seçilir ve Türkiye'de ortamın yumuşadığı, gerginliğin azaldığı, kutuplaşmanın son bulduğu bir dönem yaşarız. Bütün amacımız bu."
Tabanlarından cumhurbaşkanı adayları konusunda çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Ağbaba, Türkiye'de ilk kez, farklı insanları bir araya getiren ve birleştiren bir adayın ortaya çıktığını savundu.
Kaynak: AA