Basketbol Gönüllüleri Projesi

Tofaş ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) 2000 yılında hayata geçirdiği "Basketbol Gönüllüleri Projesi"nin 2013-2014 sezonu, bugün Koç Üniversitesi'nde düzenlenen "FiatBall Basketbol Şenliği"yle son buldu.

Altyapı ve kaynak yetersizliği nedeniyle spor yapma şansını elde edemeyen 7-14 yaş arasındaki gençlere imkan sağlamak amacıyla hayata geçirilen projenin sezon kapanışına 10 şehirden toplam 124 kız öğrenci, 29 gönüllü antrenör ile Tofaş ve TEGV çalışanları katıldı.

17 -21 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da bir araya gelen ve el becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalardan film gösterimine kadar çeşitli aktivitelere katılan genç sporcular şenlik süresince illerini temsilen oluşturdukları takımlarda 39 maç yaparken, bireysel basketbol becerilerini sergileme imkanı yakaladı. Yarışmalarda kazanan genç sporcular ödüllerini Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Kamil Başaran, TEGV Başkanı Oktay Özinci, Tofaş Spor Kulübü Başkanı Efe Aydan ve Tofaş Kurumsal İletişim Direktörü Arzu Çolakoğlu'nun elinden aldı.
Başaran, Tofaş'ın kuruluşundan bu yana topluma değer yaratmak, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda ileriye taşımak felsefesiyle hareket ettiğine dikkat çekerek "Ülkelerin gelişmesi sadece ekonomik yönden olmuyor. Gelişmiş ülkelerle aynı düzeye ulaşmada, kültür, sanat, eğitim, çevre ve spor konularında atılan adımlar da ekonomik gelişmeler kadar önem taşıyor" dedi.

10 binin üzerinde çocuğa nitelikli basketbol eğitimi vererek, önemli bir misyon üstlendiklerini belirten Başaran, "FiatBall Şenliği, çocuklarımızın bir yıllık emeklerinin karşılığını aldığı, zor şartlar altında gösterdikleri çabanın değer bulduğu çok özel bir buluşma. Projenin hayat bulmasında önemli rol üstlenen Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na ve Tofaş Spor Kulübü'nün değerli yönetici ve antrenörlerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TEGV Başkanı Özinci ise 14 yıl önce Tofaş ile birlikte hayata geçirdikleri projeyle basketbolla tanışma fırsatı bulamamış binlerce çocuğu basketbolla tanıştırdıklarını bildirdi.
TEGV olarak önceliklerinin Türkiye'nin çocuklarına kaliteli eğitim desteği verirken, onların mutlu bir çocukluk yaşamaları ve geleceğe umutla bakmalarına katkı sağlamak olduğunu aktaran Özinci, "2013-2014 Etkinlik Yılı'nda TEGV'e devam eden 7-14 yaş arası 481 kız ve 639 erkek çocuğumuz Basketbol Gönüllüleri Eğitim Programı'nı aldı" dedi.

Kaynak: AA