İzmir'den Kısa Kısa

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun makam aracının da aralarında bulunduğu belediyeye ait 11 aracın, ihale usulü satıldığı bildirildi.

Karabağlar Belediyesinin yazılı açıklamasına göre, belediye meclisinin aldığı karar gereği belediyedeki 11 aracın satışına karar verildi ve yaklaşık 2 hafta önce gerçekleştirilen ilk ihalede, 3 aracın satışı gerçekleştirildi.

Bunun üzerine kalan 8 araç için yeni bir muhammen bedel belirlendi. Daha önce 100 bin lira muhammen bedele sahip olan Başkan Selvitopu'nun makam aracı, ihalede 85 bin 100 liraya alıcı buldu. Böylelikle başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de kullandığı toplam 11 aracın satışı tamamlanmış oldu.
Karabağlar Belediyesi, bu satışlardan toplam 420 bin lira tasarruf sağladı.
-Buca Belediyesinde toplu sözleşme
Buca Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL SEN) arasındaki toplu sözleşme, törenle imzalandı.
TÜM BEL SEN 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Palut, İzmir'de öncü olabilecek bir toplu sözleşme imzaladıklarını belirterek, sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olması dileğinde bulundu.
Törende, aynı zamanda kendisi için hazırlanan doğum günü pastasını kesen Belediye Başkanı Levent Piriştina ise sözleşmenin önemine değinerek, doğum gününü kutlayan herkese minnettar olduğunu ifade etti.

Toplu sözleşme doğrultusunda yılda 3 kez alınan 900 liralık ikramiye bedeli, bin 100 liraya yükseldi. Aylık maaşlarda ise 110 liralık artış yapıldı. 31 Aralık 2015'te son bulacak sözleşmenin ortalama zam oranı, yüzde 20 oldu.
Kaynak: AA