Zonguldak'ta Taşeron İşçilerinden Eylem

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Liman Müdürlüğü'nde hizmet veren taşeron firmada çalışan işçiler, bazı arkadaşlarının işten çıkarıldığını ve kendilerinin de düşük maaşla çalıştırılmak istendiğini iddia ederek, fabrika önünde oturma eylemi yaptı.

İşçiler, taşeron firmanın değişmesinin ardından bazı arkadaşlarının işe yeniden alınmadığını ve kendilerine düşük maaş teklif edildiğini öne sürerek, slogan atıp oturma eylemi gerçekleştirdi.
İşçiler adına açıklama yapan Ali Kurt, liman müdürlüğünde 154 taşeron işçi çalıştığını söyledi.

"ERDEMİR'de taşeron işçiler için komisyon kuracağız, taşeron işçi kalmayacak" diye kendilerine söz verildiğini savunan Kurt, şöyle konuştu:
"Söz verildi, biz de onlara söz ve destek olduk. Bu sözler yerine getirilmedi. Seçim sonrasında hemen alelacele limanı ihaleye çıkardılar. Zaten ocak ayından bu yana alt yapı çalışmaları vardı. Bu limanı devrediyorlar. Firma bizlerle görüşme yapmadı. Sadece 'evraklarınızı hazırlayın, bizler sizleri işe alacağız' dediler. Aramızdan ve diğer firmalardan arkadaşlarımız işe alınmadı. Biz, arkadaşlarımızın işe alınmasını ve asgari ücretin üzerinde maaşı almak istiyoruz."
Açıklamanın ardında, işçiler, "Soma mı olsun, bizler de mi ölelim", "Hepimiz birimiz", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" şeklinde slogan attı.
İşçilerin fabrika önünde bekleyişi sürüyor.
Kaynak: AA