Uşak Üniversitesinin Yabancı Uyruklu Öğrenci Hedefi

Uşak Üniversitesinde, yabancı uyruklu öğrenci sayısını artırmak amacıyla 6 dilde hazırlatılan kataloglarla yurt dışından nitelikli öğrenci çekilmesi amaçlanıyor.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, AA muhabirine, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) açıkladığı "Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi ve Kurumsal Değerlendirme Raporu"ndaki verilere göre, Uşak Üniversitesi'nin uluslararası öğrenci sayısı bakımından Türkiye'deki üniversiteler arasında 26'ncı sırada yer aldığını söyledi.

8 yıl önce kurulan üniversitenin uluslararası alanda söz sahibi olabilmek için önemli adımlar attığını ifade eden Çelik, İngilizce, Rusça ve Arapça dillerinde hazırlattıkları kataloglarla üniversiteyi tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

Kısa süre sonra Almanca, Azerice ve Farsça katalogların da hazır olacağını anlatan Çelik, "Altı dilde hazırlanan tanıtım materyalleri ile Afrika, Avrupa, Asya ülkelerinden öğrenci çekmek istiyoruz" dedi.

2014-2015 Akademik dönemde YÖK'ten 2 bin 9 yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı aldıklarını, bunun tamamını doldurmayı hedeflediklerini vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:
"Üniversitemizde Malavi, Zambiya, Uganda, Türkmenistan, Tacikistan ve Çin gibi 38 farklı ülkeden 760 yabancı uyruklu öğrencimiz öğrenim görüyor. Bu sayıyı önümüzdeki yıl 2 bin 500'ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Uzun dönemde Uşak Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerin üçte birinin yabancı uyruklu olması hayal değil. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarla yabancı öğrenci sayımızı artırdık. Yeni kurulan bir üniversite olarak birçok köklü üniversiteyi ve bölge üniversitelerini geride bıraktık."
- Arap baharının etkisi
Prof. Dr. Sait Çelik, Ortadoğu'da çok ciddi öğrenci potansiyeli bulunduğunu, Arap baharının Türkiye'ye öğrenci akışını hızlandırdığını söyledi.

Arap coğrafyasından nitelikli öğrenci çekmek istediklerine değinen Çelik, şunları kaydetti:
"Arap baharının ardından ülkemize ilgi arttı. Türkiye modern eğitim anlayışı ile öne çıkıyor. Biz bastırdığımız katalogları o ülkelerde lise seviyesinde eğitim veren eğitim kurumlarına ulaştıracağız. Burada eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerimiz ülkelerine giderken üniversitemizin fahri elçileri olarak yanlarına aldıkları kataloglarla üniversitemizi ve ülkemizi tanıtacak."
Kaynak: AA