Kula'da Motosiklet Sürücülerine Kask Uyarısı

Kula ilçesinde, motosiklet sürücüleri kask kullanmaları konusunda broşürle uyarıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Yunus Emre Caddesi ile Demirciler Caddesi'nin kesişim noktası ile pazaryerinde motosiklet sürücülerine yönelik, kask kullanımının önemini anlatan broşürler dağıttı.

Kula Emniyet Müdürü Tarkan Gündoğdu, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, otomobilde emniyet kemeri ne kadar önemliyse motosiklette de kask kullanımının aynı önemde olduğunu belirtti.

Kula ilçe merkezinde meydana gelen her 3 kazadan birinin motosiklet kazası olduğuna işaret eden Gündoğdu, şunları söyledi:
"Biz halkımızı motosiklet, bisiklet ve elektrikli bisiklet kullanırken mutlaka kask takmaları konusunu dağıttığımız uyarıcı broşürlerle uyarıyoruz. Çünkü kask ve koruyucu ekipman kullanmayan motosiklet sürücülerinin kazalarda yaralanma ihtimalleri oldukça yüksektir. Sadece kask takılarak yaşanan kazalarda gerçekleşen kalıcı sakatlıkların yüzde 40'ını önlenebiliyor. Onun için canınızı seviyorsanız 1 metre bile gidecek olsanız kaskınızı takın. Kask bir aksesuar değil, kafanızı koruyan bir araçtır"
Gündoğdu, trafik güvenliği açısından motosikletlere yönelik denetimlerin de artırılacağını belirterek, sürücüleri kurallara uygun davranmaları konusunda uyardı.
Kaynak: AA