Kırşehir'den Kısa Kısa

Göreve yeni başlayan Kırşehir Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Rektör Saylam, üniversitenin bugünkü durumu, geleceğe dönük planları ve yapılan çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Saylam, emniyet teşkilatı ile daima iyi ilişkiler içinde olduklarını belirterek Sıtkı Akgül'e yeni görevinde başarı diledi.
Akgül ise üniversitenin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

-Süne ile mücadeleye STK'lar destek veriyor
Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, tarımla ilgili sivil toplum kuruluşlarından süne mücadelesi çalışmalarına destek geldiğini bildirdi.
Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Kırşehir'de geniş çapta tarımı yapılan hububat yetiştiriciliğinin en önemli sorunu olan süne ile mücadele konusunda arazi çalışmalarının başlandığını ve il genelinde 8 ekipte 25 teknik personelin görev aldığı çalışmaların, hasat öncesi dönemine kadar süreceğini belirtti.

Verilen desteklere değinen Şahin, şunları kaydetti:
"Süne ile mücadelemiz devam etmektedir. Hububat yetiştiricilerimizin temel sorunu olan süne, arazi çalışmalarının başladığı dönemde tekrar başladı.

Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün oluşan araç ihtiyacı Kırşehir Ticaret Borsası, Boztepe Ziraat Odası ve Mucur Ziraat Odası Başkanlıklarının maddi desteği ile kiralanan 3 araç ile giderildi. Çiftçilerimiz ve çalışanlarımız tarafından memnunlukla karşılanan bu destek için Ticaret Borsası, Mucur ve Boztepe ziraat odaları başkanlıklarına teşekkür ediyoruz."
Kaynak: AA