'Birlikte Yaşamak' Konseri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Birlikte Yaşamak" konserinde, farklı dini cemaatlere mensup korolar performans sergiledi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki konserde, Türk, Ermeni, Rum, Yahudi bestekar ve söz yazarlarının şarkı ve türküleri ile Müslüman, Yahudi ve Hristiyan dini müziğinden örnekler sunuldu.
İki bölümden oluşan konserin Genel Sanat Yönetmenliği'ni Taşkın Savaş yaparken, sunuculuğunu Ayşe Egesoy üstlendi.
Konserin ilk bölümünde şef Menahem Eskanazi yönetimindeki Sinagog Maftirim Korosu, şef Nişan Çalgıcıyan yönetimindeki Akapella Korosu ve şef Taşkın Savaş yönetimindeki Yakarış Müzik Topluluğu, üç semavi dinden ilahiler seslendirdi. Aynı makamda ilahilerin seslendirildiği bölümde, sema ve semah gösterileri de yer aldı.
Konserin ikinci bölümünde ise tüm koroların katılımıyla Türk, Ermeni, Rum, Yahudi bestekar ve söz yazarlarının eserlerinden örnekler icra edildi.
Konseri izleyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, sanatçılara plaket verdi.
Fonda Türk bayrağının yer aldığı sahne düzeninde yapılan konsere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Kaynak: AA