Kenya'daki Saldırılar

Eş-Şebab tarafından Mpeketoni'de düzenlenen ve 62 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırılarla bağlantılı olduğu tahmin edilen 5 kişi, polisin operasyonunda öldü.

İçişleri Bakanlığı'nın sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, şüphelilerin Tana kentinde düzenlenen operasyonda öldürüldüğü belirtildi.
Operasyonda ayrıca çok sayıda mühimmatın da ele geçirildiği kaydedildi.
Kenya Savunma Kuvvetleri'nden bir yetkili ise, Lamu bölgesine komşu Tana'da kaçmaya çalışan şüpheliler ile polis arasında kısa süreli çatışma yaşandığını söyledi.

Öte yandan, Lamu'daki Mokowe bölgesinde silahlı bir grup, polis konvoyuna saldırdı. Eş-Şebab, internet sayfasından yaptığı açıklamada, örgüt üyelerinin iki askeri öldürdüğünü açıkladı.

Olayla ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da bölge sakinleri saldırıyı doğruladı.
Eş-Şebab örgütü üyelerince, hafta başında Kenya'nın doğusunda Somali sınırı yakınlarındaki Mpeketoni kentinde bir karakol, iki otel ile aynı kentin Poromokoni köyüne düzenlenen saldırılarda 62 kişi hayatını kaybetmişti.
Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, saldırıyla ilgili istihbarat bilgileri ve uyarıları dikkate almayan güvenlik görevlileri ile olayla bağlantılı oldukları tahmin edilen yerel siyasetçileri suçlamıştı.

Kaynak: AA