Musul'daki Çatışmalar

Irak'ın Musul kentinde rehin alınan tır şoförlerinin Silopi ilçesindeki yakınlarınca başlatılan oturma eylemi sona erdi.

Şoförlerin çalıştığı firmanın önünde 12 Haziran'dan bu yana oturma eylemini sürdüren aileler adına açıklama yapan şoför yakını Azad Kayasız, ailelerle aldıkları karar doğrultusunda, oturma eylemine son verdiklerini söyledi.

"Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunda bulunan ve IŞİD terör örgütü tarafından bilinmeyen bir yere götürülen Türk vatandaşlarının güvenliklerinin sağlanması için, soruşturma tamamlanıncaya kadar her türlü yazılı, görsel basın ve internette yayın yasağı konulmasına karar verildi" diyen Kayasız, bu açıklamanın da eylemi bitirme kararlarında etkili olduğunu vurguladı.
Kayasız, oturma eylemi yapmalarının amacının rehin alınan şoförlerin bir an önce serbest bırakılmaları olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu.

"Sesimizi yetkililere, ilgililere duyurmak için buradaydık. Ancak, bugün itibarıyla bu sahadaki eylemimizi sonlandırdık. Eylemimizi, yapılan haberlerin kötüye kullanılmasını engellemek için sona erdiriyoruz. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesince alınan kararın gereğini yerine getirmek istiyoruz."
Kayasız, oturma eylemi nedeniyle kendilerini ziyaret etmek isteyenleri, bundan sonra yaşadıkları köye beklediklerini, seslerini duyurmaya köylerinde devam edeceklerini belirtti.

Oturma eylemini bugüne kadar barışçıl şekilde sürdürdüklerini anlatan Kayasız, "Eyleme son vermemiz, yakınlarımız için bir şey yapmayacağımız anlamına gelmiyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanından sesimizi duymalarını ve 31 şoförü bize teslim etmelerini bekliyoruz" diye konuştu.



Kaynak: AA