Kılıçdaroğlu'dan 'Balyoz' değerlendirmesi

CHP lideri, Balyoz sanıklarına yeniden yargılanma yolu açan Yüksek Mahkeme kararıyla ilgili, "Geç oldu ama oldu. Umarım adalet sağlanır" dedi.

Kılıçdaroğlu'dan 'Balyoz' değerlendirmesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz kararıyla ilgili NTV’ye konuştu.

Yüksek Mahkeme’nin Balyoz sanıklarının yeniden yargılanmasının önünü açan kararına, "Son derece olumlu" değerlendirmesi yapan CHP lideri, "Umuyorum insanlar bir an önce serbest bırakılır, yargılama yeniden başlar ve adalet sağlanmış olur. En büyük arzumuz o"dedi.

"Geç gelen adalet adalet değildir diye birşey var" diyen Kılıçdaroğlu, "Çok gecikerek geldi adalet ama geldi. Umarım diğer mahkumlar için de geçerli olur ve adalet sağlanır"şeklinde konuştu.

CHP lideri, "Ailelere mesjınız var mı?" sorusuna, "Onların verdikleri mücadele güzel bir mücadeleydi. Adalet ve hak arıyorlardı. Hak arıyışları vardı. Haksızlığa uğramışlardı. Kendi davlarına sahip çıktıkları için onları yürekten kutluyorum" yanıtı verdi

Kılıçdaroğlu, CHP’li Rıza Türmen'in HDP içinde cumhurbaşkanlığı adaylığı için isminin geçmesini de, "Bir CHP milletvekiline bir başka siyassal partinin cumhurbaşkanlığı adaylığı teklif etmesi çok güzel bir şey" şeklinde değerlendirdi.

CHP lideri, Ekmeleddin İhsanoğlu’na karşı partisinden yükselen itirazlara da, "Kimse merak etmesin, süreç güzel ilerleyecek. Tanıdıkça onlar da sevecekler" şeklinde yaklaştı.