Başkan Dündar’ın Kosova Çıkartması

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kosova’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Başkan Dündar’ın Kosova Çıkartması
Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava, Kosova TİKA yöneticileri, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve Obilic Belediye Başkanı Cafer Gashi’yi ziyaret eden Başkan Dündar, Balkanları önemsediklerini ve yatırımları sürdüreceklerini söyledi.


1.Murad Hüdavendigar’ı Anma töreni kapsamında gittiği Kosova’da ilk olarak Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tirnova’yı ziyaret eden Başkan Dündar, bölgeye yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında konuştu.

Balkanların Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Başkan Dündar, “Kosova ve Balkan Müslümanlarının sorunları bizim sorunumuzdur. Osmanlıdan sonra bölgede kan ve göz yaşı hakim oldu. Biz atalarımızın bölgede sağladığı huzur ve barışı yeniden egemen kılmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tirnova da Sultan Murad’dan önce bölge halkının insanlık tarihinde görülmemiş işkencelere maruz kaldığını ifade ederek, “Biz Sultan Murad’a ve Türklere dua ediyoruz. Bu bizim bağlarımızı güçlendirmektedir. Osmanlı Devleti ile aynı ismi taşıyan Osmangazi Belediyesi’ne ve Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ziyaretlerinin ikinci adresi ise TİKA yöneticileri oldu. Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi’nin TİKA ile birlikte, kardeş şehir Obiliç’te yapılacak olan Sultan Murad-ı Hüdavendigar Kültür Merkezi hakkında konuştu.

TİKA yöneticileri de Kosova’da cami, hamam ve medrese onarımı gibi 8 tane proje üzerinde çalıştıklarını ve önümüzdeki günlerde bu projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçiliği’ni de ziyaret eden Başkan Dündar, Büyükelçi Songül Ozan ile görüştü. Başkan Dündar, Kosova’daki tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırmak adına çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

1. Murad Hüdavendigar’ı Anma programının önümüzdeki yıllarda nasıl yapılması gerektiği konusunda da fikir alışverişinde bulunan Başkan Dündar, Büyükelçi Songül Ozan’ı Bursa’ya davet etti. Büyükelçi Ozan ise Başkan Dündar’ı Kosova’da misafir değil ev sahibi olarak gördüklerini belirterek, Türk- İslam medeniyetini yaşatmak adına gösterdiği gayret ve çabalar için Başkan Dündar’a teşekkürlerini sundu.

Başkan Dündar’ın Kosova ziyaretlerindeki son durağı ise kardeş belediyelerden Obilic Belediye Başkanı Cafer Gashi oldu. Kardeş Belediye Başkanı Gashi, Osmangazi Belediyesi’nin ve Başkan Dündar’ın desteklerini her zaman arkalarında hissettiklerini belirterek, yaptıkları çalışmalar ve verdikleri destekler için Başkan Dündar’a plaket vererek teşekkür etti.
Kaynak: İHA