Ağrılı Çiftçi Yardım Bekliyor

Ağrı'da hayvancılıkla uğraşan Nesim Kapan geçen şehre yıl dışarıdan gelen hayvanlardan dolayı zarara uğradığını belirtti.

Merkeze bağlı Baloluk köyünde 50 yıldır hayvancılıkla uğraştığını ifade eden Kapan, "Geçen yıl dışarıdan gelen hayvanlardan dolayı elimde 200 tane hayvanım vardı bu hayvanların yemi, samanı kışın ortasında bitti. Dışarıdan gelen hayvanlardan dolayı Et Balık Kurumu komple samanı topladı ve samansız kaldık. Mağdur, perişan olduk. Saman bulamadık hayvanlarımız elimizde kaldı. Hayvanlarımızı satamadık" dedi.

Dışarıdan gelen hayvanlardan sonra saman bulamadığını ve Valiliğin kendisine 1 ton saman yardımı yaptığını söyleyen Kapan, şunları kaydetti:
"Vali beyin yardımından sonra elimde saman da tükendi. Yapacak gücüm kalmadı ve hayvanlarımı ucuza sattım. 4-5 bine aldığım hayvanı 1-2 bine sattım. Damızlık hayvan besliyordum 100 hayvanım şimdi 200 olmuştu. Herkes şahit burada gecen seneden beri çiftliğim kapalıdır. Hortum vurdu çiftliğimi yıktı şimdi yapamıyorum. AFAD'a başvuru yaptım fakat bir şey yapamadı. Çiftliğimde günde 40-50 kişi ekmek yiyordu şimdi 435 bin lira zarara uğradım. 30 nüfusum var herkes bu çiftliğe bakıyor başka gelirimiz yoktur. İş yapan para kazanan adamdım. Şimdi durumum böyle olunca işletmemi çalıştıramıyorum. Bankalardan herkes faizsiz kredi aldı ben alamadım. Başbakanımdan rica ediyorum beni mağduriyetten kurtarsın. Ben devletten bir şey istemedim devlet dışarıdan hayvan getirerek beni perişan etti."
Kaynak: AA