9. Kariyer Zirvesi

‘9. Kariyer Zirvesi’nde konuşan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, siyasetin ticaretten daha zor olduğunu belirterek, “Ticarette ihtiyacı karşıladıkça parasını alırsınız.

Siyasette ise ihtiyacı karşılasanız da işiniz zor” dedi.


İhlas Vakfı Kariyer Akademisi tarafından düzenlenen “9. Kariyer Zirvesi”, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen oturumlarla devam ediyor. Zirvenin ikinci oturumunda Bitlis Valisi Orhan Öztürk ve Fikirevim Reklam Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Çiçekçi gençlere seslendi. Bitlis Valisi Orhan Öztürk, siyasetin zor olduğunu belirterek, “Siyaset ticaretten daha zor. Ticarette ihtiyacı karşıladıkça parasını alırsınız. Siyasette ise ihtiyacı karşılasanız da işiniz zor. Bu yüzden siyasette amaç gönüllere girmek, yaptığınız her işi iyi yapmak. Geçmişte bu işi yapanlardan da iyi yapmanız gerek. Siyaset ticaretten daha zor, daha mübarek bir iştir. Tembellikten dolayı görevi kaybeden tek bir kamu görevlisi yoktur. Kamuda ‘bugün git yarın gel’ anlayışıyla toplumumuzun ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Mahrum ve mecbur kaldığınız zaman yeni sistemleri denemek zorunda kalırsınız. Kamuda böyle bir mecburiyet yok. Mahrumiyet ve mecburiyetin olmadığı bir alanda 657 sayılı kanunun sistematiği içerisinde Türkiye’deki girişimciliği geliştirmek imkansızdır. Piyasada karşılığı olan hiçbir hizmetin devlet tarafından verilmemesi gerekir. Kadrolu çalışma sisteminden Türkiye kendini kurtarırsa, o zaman bu ülke en süper büyük bir ülke olur. Girişimciliğin önündeki en büyük engel olan, bazılarının günah keçisi sayıldığı 657 sayılı çalışma sisteminin bu ülkenin yasalarından bir an önce kaldırılması gerekir” dedi.

Bir dönem birlikte görev yaptığı Recep Yazıcıoğlu’nu da anan Vali Öztürk, “Kamuda Recep Yazıcıoğlu gibi örneklere rastlamak çok mümkün değil. Hem yapan, hem yazan, hem de söyleyen insan örneğinin bir numunesiydi rahmetli Recep Yazıcıoğlu. Bizim hissettiğimiz, eksikliğini gördüğümüz ama içimizden söylediğimiz pek çok konuyu o cesaretle gündeme getirirdi” şeklinde konuştu.

Vali Öztürk, en iyi analiz metodunun karşılaştırmalı mukayese olduğunu da ifade ederek, “Siz yaptığınız işi, sizden başka yapanların nasıl yaptığını görmelisiniz ki mesleğinizi, işinizi geliştiresiniz” diye konuştu.

Fikirevim Reklam Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Çiçekçi ise, “Bugün bizim grubumuzda çalışan arkadaşlar önceliğimiz hep değerleri olan arkadaşlar. Büyük şirketler insani değerlere sahip, inançlarına saygılı bireyler arayışında. İmam Gazali hazretlerinin bir sözü vardır; ‘Herkes bir iş için yaratılmıştır ancak istemek lazımdır.’ Yani sizler eğitiminiz ne olursa olsun burada ilerleme ve başarılı olmak sizin istemenize bağlı. Devamında İmam Gazali şöyle devam eder; ‘Lütfen kalbinize gelen şeyi boş sanmayın.’ Yani kalbe dokunun. İnsanların kalbine yüreğine dokunun” dedi.

Bir öğrencinin, “Gençliğe güveniyor musunuz?” sorusuna ise Çiçekçi, “Burada inanılmaz potansiyel var. Buradaki gençliğe çok güveniyorum. Bizim dönemimizdeki sağ sol çatışmaları nedeniyle okul hayatı iş hayatındaki birçok boşluğu bugünkü gençliğin doldurduğunu görüyorum. Kurumlarımızın kırmızı çizgileri olmalı. Biz işe başlarken ‘herhangi bir rakibimizin müşterisini gayri ahlaki yollarla kandırmayacağız, hiçbir müşterimizi kandırmayacağız’ diye başladık. Değeriniz yoksa hiçbir şey ifade etmiyor” yanıtını verdi.

Konuşmaların ardından Türkiye Gazetesi Hastanesi Başhekimi Faruk Koca, Bitlis Valisi Orhan Öztürk’e, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Resul İzmirli de Fikirevim Reklam Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Çiçekçi’ye plaket verdi.
Kaynak: İHA