Yozgat'tan Kısa Kısa

Sorgun Kaymakamlığı tarafından düzenlenen, "Emniyet kemeri" konulu 1. Ulusal Kınalı Hasan Kısa Film Yarışması sonuçlandı.

Kaymakam Levent Kılıç, İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, kaymakamlık, belediye ve Türk Telekom Lisesi ile birlikte Ulusal Kınalı Hasan Kısa Film Yarışmasını düzenledikleri söyledi.

Yarışmaya 20 filmin katıldığını ifade eden Kılıç, "Amacımız, emniyet kemerinin önemini vurgulamaktı. Bu da amacına ulaştı. Dereceye giren ve katılanları tebrik ediyorum. Dileğimiz bu yarışmanın ileride daha büyük uzun metrajlı film yarışmalarına dönmesidir" dedi.

Kılıç'ın konuşmasının ardından yarışmaya katılan 20 filmin tanıtımı yapıldı ve dereceye giren 6 film gösterildi.
Yarışmada birinciliği yönetmen Mehmet Onur Bozkurt'un "Eh'emniyet" adlı filmi, ikinciliği Ahmet Selim Açıkgöz'ün "Kemer", üçüncülüğü ise Serhan Çınar'ın "Bir Saniye" isimli filmi kazandı.
Dereceye giren filmlerin yönetmenlerine ödülleri Kaymakam Levent Kılıç ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek tarafından verildi.

- Engellilere akülü araç
Sorgun Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 5 engelliye akülü araç hediye etti.
Kaymakam Levent Kılıç, dernek binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, derneğin geçen günlerde Suriyelilere 8 tır yardım malzemesi gönderdiğini, bugün de 5 engelli vatandaşa akülü araç hediye ederek, övülecek hizmetlerine bir yenisini daha eklediğini kaydetti.

Dernek Başkan Yardımcısı Orhan Tatar ise akülü araçların yurt dışında yaşayan gurbetçiler tarafından temin edildiğini belirtti.

Konuşmaların ardından engellilere akülü araçlar teslim edildi.
Kaynak: AA