Kocaeli Sosyal Belediyecilikte Öncü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi diğer birçok alanda olduğu gibi sosyal belediyecilikte de Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor.

Kocaeli Sosyal Belediyecilikte Öncü
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, sosyal belediyecilik alanında geliştirdiği projelerinden “41 Kart” ve” Sosyal Doku “programı, ile birçok belediyeye bilgi ve deneyimlerini aktararak sosyal belediyeciliğin gelişmesine katkı sağlıyor.
Yakın dönemde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Sakarya, Urfa, Balıkesir, Antalya Büyükşehir ile Üsküdar ve Pendik belediyelerine uygulanan projeler ile ilgili yazılı ve görsel dökümanlar eşliğinde bilgi paylaşımı gerçekleştirildi ve sunumlar yapıldı. Bu bağlamda Sosyal Doku ve 41 Kart projesi ile ilgili belediyelerin ilgili birimlerine bilgi aktarımı gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tüm birimlerinde olduğu gibi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde de uzman personelleri ile vatandaşa yerinde zamanında ve hızlı hizmet götürmek gayesi ile çağın gereksinimlerine ayak uydurarak, teknolojiden maksimum oranda faydalanmak gayesi ile Sosyal Doku programı hazırladı. Sosyal Doku programı ile mükerrer kayıt, yapılan yardımın ilçeden sokağa ayrıntılı istatistiği, personelin performans durumu görülebiliyor. Böylece Kocaeli yardım haritası çıkarılıyor, Kocaeli’de ileride yapılması planlanan projelere altyapı sağlayacak bilgi bankası oluşturuluyor.

Kocaeli’de yoksul ve yoksunluk içinde yaşayan dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarına “Gıda 41 Kart” ve “Giyim 41 Kart” ile çözüm üreten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü,”Süt 41 Kart” ile de anne adayı ve bebeğin düzenli olarak sağlık kontrolü yaptırmasını sağlıyor, hamilelik ve emzirme dönemlerinde süt tüketimini teşvik ediyor. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni doğan bebeklere yönelik ”Hoş Geldin Bebek”, kimsesiz yalnız yardıma muhtaç vatandaşlara yönelik “Gönül Kazan” dondurulmuş yemek projesi, ”Köye Dönüş” ve daha birçok sosyal proje ile dikkat çekiyor.
Kaynak: İHA