Gmka'da İmza Protokolü

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) 2014 Yılı Öncelikli Sektörler Ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan projelerin protokolü imzalandı.

Vali Ahmet Turhan, GMKA'da düzenlenen imza töreninde, ajansın toplam bütçesinin 14 milyon 200 bin olduğunu belirterek, öncelikli sektörler olan sosyal kalkınma ve mali destek programı kapsamında bu yıl toplam 305 proje başvurusu yapıldığını ve 66'sının desteklenmeye hak kazandığını söyledi.

Projelerin 30'unun kamu kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve yerel yönetimlere ait olduğuna değinen Turhan, şunları kaydetti:
"Dernek ile birlik ve kooperatiflere ait 5, özel sektöre ait ise toplam 31 proje bulunuyor. Özellikle özel sektör projelerinin fazla olması bizleri sevindiriyor. İnşallah bu daha da fazlalaşır. Öncelikli sektörler dediğimiz mali destek programında Balıkesir'den 28 projeye toplam 7 milyon 421 bin lira hibe verdik. Çanakkale'den 17 projeye 3 milyon 694 bin lira olmak üzere toplam 45 projeye 11 milyon 119 bin lira destek sağlandı. Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı'nda Balıkesir'den 16 projeye 2 milyon 174 bin lira, Çanakkale'den 5 projeye 3 milyon 825 bin lira olmak üzere toplam 21 projeye 2 milyon 999 bin lira destek sağlanmıştır. Bugün özellikle bir yerel yönetimden, üniversitemiz ve özel sektörden olmak üzere bir kaç projelerin protokolünü imzalayacağız. Bunların hepsi nitelikli projeler. Gerek istihdam sağlama gerekse farkındalık oluşturmak açısından önemli projeler. Balıkesir ve Çanakkale için hayırlı olmasını diliyorum."
Konuşmaların ardından projelerin protokol imzaları atıldı.

Kaynak: AA