'Ahlat İçin Çalgını Yap, Çal Söyle” Projesi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde kurulan ilk halk müziği Korosu, "Ahlat İçin Çalgını Yap, Çal Söyle" isimli proje konserinde izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

'Ahlat İçin Çalgını Yap, Çal Söyle” Projesi

Bitlis Valiliği koordinasyonunda Ahlat Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen "Ahlat İçin Çalgını Yap, Çal Söyle" isimli proje kapsamında kurulan koro, verdiği konserle takdir topladı.

İki ayrı kategoride oluşturulan koroda müzik öğretmeni Semah Açıkel ve gönüllü 10 öğretmen ile minikler ve gençler sahne aldı. Ahlat Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, Afyon yöresinden Karahisar Kalesi’ni söyleyen koro, daha sonra Kırıkkale, Şanlıurfa, Sivas, Karadeniz, Ankara, Zonguldak, Gaziantep ve Eskişehir yörelerine ait müzikleri de seslendirdi. Söyledikleri müziklerle dinleyenlere hoş vakit geçirten koro, bol bol alkış topladı.

Düzenlenen programa, Ahlat İlçe Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Kaymak, bazı kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA