İsparta'da Keçi Kurtarma Operasyonu

Sütçüler ilçesine bağlı Aşağıyaylabeli köyünde kayalıklarda 3 gün mahsur kalan keçi, Isparta Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince kurtarıldı.

Hayvancılık ve çiftçilikle uğraşan Cafer Demir, Alo 122 AFAD hattını arayarak, otlaması için 3 gün önce bıraktığı keçisinin köyün Çukur Mahallesi mevkisinde yaklaşık 70 metre yükseklikteki kayalıklarda mahsur kaldığını bildirdi.
Keçinin yavrusunun 3 gündür beslenemediğini belirten Demir, AFAD ekiplerinden keçinin kurtarılması için yardım istedi. Bölgeye giden dağcılık eğitimi almış AFAD kurtarma ekibi, 2 saatlik çalışmayla keçiyi kurtararak sahibine teslim etti. Demir, AFAD ekibine teşekkür etti.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammet Arabacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, can taşıyan her olaya insan ya da hayvan ayırt etmeksizin müdahale ettiklerini söyledi.

İhbarın ardından dağcılık eğitimi almış ekiplerinin hemen yola çıktığını anlatan Arabacı, "Keçi, 3 gündür bir şey yiyip içmediği için halsizdi. 2 aylık oğlağı varmış ve 3 gündür süt içmemişler" dedi.

Arabacı, sahiplerinin keçiyi çoçukları gibi sevdiklerini söylediklerini, kurtarılmasına çok sevendiklerini kaydetti.

Kaynak: AA