İrak'taki Çatışmalar

Kerkük Vakfı Sözcüsü ve Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Nakip, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün Irak'taki ilerlemesine ilişkin, "Şu anda Telafer bir katliamla karşı karşıyadır. Telafer'de ikamet eden onlarca kişi bizleri telefonla arayarak IŞİD'in insafına terk edilmek istemediklerini bildiriyorlar. Anavatan Türkiye'ye feryatlarını iletmemizi talep ediyorlar" dedi.

Nakip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 Haziran Cumartesi günü Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) peşmergelerinin Telaferli Türkmenlere ''Silahlarınızı bize teslim etmek şartıyla IŞİD'e karşı sizi koruruz'' dediklerini, Türkmenlerin ise ''Silahlarımız bizde kalsın savunmada biz de rol almak istiyoruz'' diye karşılık verdiklerini ancak bunu peşmergelerin kabul etmediğini söyledi.

IŞİD'in 15 Haziran Pazar günü Telafer'e saldırdığını ifade eden Nakip, bu saldırının tesadüf olamadığını iddia etti.
Türkmenlerin yaşadığı Telafer ilçesinde bir katliamla karşı karşıya kalındığı uyarısını yapan Nakip, şöyle konuştu:
"Telafer'de ikamet eden onlarca kişi bizleri telefonla arayarak IŞİD'in insafına terk edilmek istemediklerini bildiriyorlar Anavatan Türkiye'ye feryatlarını iletmemizi talep ediyorlar. Telafer'in bugün topyekun bir katliamdan geçirilmesi an meselesi. Telafer bu şekliyle düşerse çok yazık olacak. Bu feryat ve imdat seslerine anavatan Türkiye bir cevap vermeli."
Kaynak: AA