Gönen'den Kısa Kısa

Gönen'de bir grup, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Türk bayrağının gönderden indirilmesini protesto etti.

CHP, MHP, Büyük Birlik Partisi, Atatürk Düşünce Derneği ve Ülkü Ocakları'nın Gönen ilçe başkanlıkları tarafından "Bayrağa Saygı Yürüyüşü" düzenlendi.

Yıldız Park önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşte, vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla Lice'deki yaşananları protesto etti.
Organizasyon komite başkanı Hakan Karakoç, Türk bayrağına yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Bağımsızlığımızın sembolü, milli şeref ve namusumuzun simgesi, kardeşliğimizin timsali ay yıldızlı bayrağımızın çekildiği gönderden indirilmesi, şanlı bayrağımıza yapılmış haince bir saldırıdır.
Bu saldırıyı yapanlar bilmeli ki, Türklük değerlerini korumak ve savunmak uğruna yardan, anadan, serden geçebilecek milyonlarca Türk oğlu Türk vardır" dedi.

-Hayırseverlere plaket
Gönen Ticaret Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ek binasına maddi ve manevi destekte bulunan iş adamlarına teşekkür plaketi verildi.

Lisenin bahçesinde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Hüseyin Parlak, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yakar, hayırsever iş adamlarına eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, "Hayırseverimizin katkısı ile okulumuz çok daha çabuk yapıldı. Çok güzel bir okul oldu. İnsanlar her şeye sahip olabiliyorlar ama önemli olan insanların yaptığı yardımlarla öldükten sonrada anılması, isimlerinin yaşaması, bunun bir de eğitim kurumuna yardım yaparak gerçekleştirilmesi farklı bir anlam taşıyor" diye konuştu.


Kaynak: AA