CHP'de Ekmeleddin İhsanoğlu krizi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli'ye çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adını önerdi. İhsanoğlu ismine bazı CHP'li vekiller tepki gösterdi.

CHP'de Ekmeleddin İhsanoğlu krizi
CHP'nin nur topu gibi bir krizi daha oldu.

Çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu isminin açıklanması partide yeni bir çatlak yarattı.

Bazı CHP'li vekiller tepkilerini sosyal paylaşım sitelerinden gösterdi.

CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Twitter'dan yaptığı eleştiride 'Yağmur'dan kaçınmak için bu çatının altına girilmez; bu çatı şakır şakır akar' ifadelerini kullandı

İhsanoğlu ismine tepki gösteren bir diğer isim ise CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur oldu. Onur da 'İhsanoğlu toplantıda konuşulan profile uymuyor' diye yazdı.

CHP'li Hüseyin Aygün ise yine Twitter'dan yaptığı değerlendirmede CHP'nin sağa açıldığını vurgulayarak 'İslam Örgütü eski başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı CHP'nin 'sağa açılma'sının bir devamı; şimdi 'siyasal İslam'a da açılma' devri.' ifadelerini kullandı.

Tepkisini dile getiren bir diğer CHP'li ise İstanbul Milletvekili Nur Serter oldu. Yazılı bir açıklama yapan Serter, şu ifadeleri kullandı:

'Cumhurbaşkanı adayı ile kendisini inkar edecek bir girişimde bulunmuştur. CHP çizgisinde siyaset yapmanın ürkekliği içinde, çözümü İslamcı siyasete yakınlaşmakta arayan bir yönetim anlayışı, Atatürk'ün Partisini bitirmek isteyenlere ödül olarak sunulmaktadır.

Cumhuriyet değerleri ile kavgalı olan bir Başbakan'a karşı, onunla aynı kulvarlarda koşan bir aday üreterek rekabet etmeyi hedefleyenler, Çağdaş Türkiye'nin değerlerini savunmaktan vazgeçmeyi, başarıya ulaşmanın yolu olarak görmek aczine düşmüşlerdir. Cumhuriyet Halk Partisine yakışan Cumhuriyet değerlerini onurla temsil eden bir aday etrafında bütünleşmektir.

Cumhuriyet Halk Partisine gönül verenler, bu umutla mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceklerdir.'

CHP'li vekillerin o tweetleri ise şöyle: