Şehitkamil’de Çalışmalar Sürüyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yerel seçim öncesi verilen taahhütleri yerine getirmek adına çalışmaların devam ettiğini söyledi.


30 Mart 2014 yerel seçimlerinde ikinci defa Şehitkamil Belediye Başkanı seçilen Rıdvan Fadıloğlu, seçim öncesi verilen hizmet sözlerini tutmak adına çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Büyükşehir Yasası ile köyden mahalleye dönüştürülen yerlerle ilgili yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Fadıloğlu, nüfus yoğunluğunu dikkate alarak çalışma yaptıklarını aktardı.

Büyükşehir Yasası öncesinde Şehitkamil ilçesi sınırları içerisinde yer alan tüm mahallelerin sosyal tesis ihtiyacını karşıladıklarına dikkat çeken Başkan Fadıloğlu, köyden mahalleye dönüştürülen yerler için verilen ‘köy konağı’ yapımı sözünü de en kısa zamanda yerine getireceklerini dile getirdi.

Fadıloğlu, yürütülen çalışmalara ilişkin şunları söyledi:
“Şu anda Şehitkamil Belediyesi’nin 143 mahallesi var. Geçmiş dönemde taahhüt ettiğimiz şehir merkezindeki mahallelerimizin tamamının sosyal tesis ihtiyacını giderdik. Bu seçim döneminde de taahhüdümüz olan köyden mahalleye dönen mahallelerimizin de köy konağı taahhüdünü en kısa zamanda yerine getireceğimizi ifade ettik. Ancak buraların imar planı olmadığı için imar planlarının yapılması gerekiyordu. Bu ay gerçekleştirilen meclis toplantımızda 34 tane köyden mahalleye dönen noktanın plan tadillerini gerçekleştirdik. En kısa sürede buraların plan çalışmaları ile birlikte ihaleleri hayata geçirilecek. Tabi bunu yaparken de özellikle dikkat edeceğimiz en önemli husus nüfus yoğunluğu olacak. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu noktalardan hareket edeceğiz. Diğer kalan köylerimizin de çalışmaları devam ediyor. Onların da arazi tespitleri yapıldıktan, tabuları çıkarıldıktan sonra oraların da plan çalışmaları yapılacak ve akabinde onlar da ihaleye tabi tutulacak.”
“Amacımız bu millete hizmet edebilmek” diyen Başkan Rıdvan Fadıloğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz açık yüreklilikle söylüyoruz; mahalle olan köylerdeki tüm taahhüt ettiğimiz sosyal tesislerimiz, çok amaçlı salonlarımız, köy konağımız, muhtar evimiz, doktor odamız en kısa sürede halkımızın hizmetlerine sunulmuş olacak. İnşallah en kısa sürede bu vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmiş olacağız.”
Kaynak: İHA