Fenerbahçeliler, Madenci Çocuklarını Unutmadı

İzmir Fenerbahçeliler Derneği, Babalar Günü’nde Somalı madenci çocuklarını İzmir’de ağırladı.

Fenerbahçeliler, Madenci Çocuklarını Unutmadı

İzmir Fenerbahçeliler Derneği, 2013-2014 sezonu şampiyonluğunu kutlayacağı etkinlik öncesi en buruk Babalar Günü’nü geçirecek madenci çocuklarını unutmadı. Onları bir gün de olsa mutlu etmek için kolları sıvayan dernek yönetimi, Soma’da hayatını kaybeden madencilerin çocukları ve ailelerinden oluşan 56 kişilik ekibi İzmir gezisine çıkardı. Önce hayvanat bahçesini gezen madenci çocukları, daha sonra lunaparkta oyuncaklara binerek keyifli bir gün yaşadı

“ÇOK MUTLUYUM”
Madenci çocuklarından 7 yaşındaki Fahrettin Enes, “Hayvanat bahçesine gittik, şimdi de atlı karıncaya biniyorum. Günüm güzel geçiyor. Bundan sonra da korku tüneline bineceğiz” derken, Asil Yanık isimli 10 yaşındaki madenci çocuğu ise, “Önce hayvanat bahçesine gittik, hayvanları gördük. Şimdi de lunaparka geldik, atlıkarıncaya bindik. Mutluyum” dedi.

Madende hayatını kaybeden Göknur Kocagedik’in 9 yaşındaki kızı Rümeysa Kocagedik ise lunaparka dayısı Yusuf Ormancı ile geldi. Derneğe teşekkür eden Ormancı, “Çocuklar eğleniyor. Çocuklar eğlendi mi biz de mutlu oluyoruz. Çok mutlu değillerdi ama geziye çıkınca bayağı mutlu oldular. Onlar mutlu oldu mu biz de mutlu oluyoruz. Biz artık kendimizi onların mutluluğu için adadık. Elimizden geldiğince onların arkasında olacağız” dedi.

ELDE EDİLEN GELİR ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE
19. şampiyonluk galasında da Somalı çocukları ve aileleri onur konuğu olarak ağırlayacaklarını kaydeden dernek başkanı Cem Çalışkan, gecede elde edilen gelirle çocukların eğitimi için fon oluşturulacağını ifade etti.

Çocuklarla keyifli bir gün geçireceklerini söyleyen Çalışkan, “Malum ortamdan uzaklaşmak onlara da iyi geldi. Hatta çocuklarla ‘Korkusuz’ diye bir ekip kurduk, birazdan korku tüneline bineceğiz’ Onları mutlu edebilirsek ne mutlu bizlere” diye konuştu.

Kaynak: İHA