Edremit Uçurtma Şenliği Yapıldı

Her yıl geleneksel olarak Zeytinli Dalyan sahilinde yapılan Uçurtma Şenliği'nin 16.'sı bu yıl Edremit Belediyesi tarafından düzenlendi. Gün boyu süren etkinliklere çocukların yanı sıra yetişkinlerde büyük ilgi gösterdi.

Edremit'in Zeytinli Mahallesi'nde her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda geleneksel olarak yapılan Uçurtma Şenliği'nin 16.'sı bu yıl Edremit Belediyesi'nin organizasyonunda Dalyan Sahilinde kötü hava şartları ve Soma'daki maden faciası nedeniyle gecikmeli olarak gerçekleştirildi.

Şenlikte katılımcı miniklere çeşitli hediyeler ve uçurtmalar dağıtıldı. Ayrıca gün boyunca çeşitli oyunlar ve yarışmalar düzenlenerek çocuklara eğlenceli bir gün yaşatıldı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ilçeyi kapatılan mahalle ve beldeleri ile birlikte bir bütün olarak gördüklerini belirterek, ''Belde ve köylerimizde ki geleneksel etkinlikleri devam ettireceğiz. Zeytinli mahallemizde 15 yıldır düzenli olarak yapılan uçurtma şenliğini sürdürüyoruz. Uçurtmalar özgürlüktür. Çocuklarımız ile özgür gökyüzüne imzamızı attık.'' dedi.

Kaynak: AA