Bulanıklı Esnaflar Üçüncü Toplantısını Yaptı

Bulanıklı esnaflar, sıkıntıları, kurumlardan beklentileri, çözüm önerileri ile ilgili sorunları tartışmak amacıyla üçüncü toplantılarını gerçekleştirdi.

Bulanık KESK Şubesinde, esnaf Kemal Temel başkanlığında gerçekleşen toplantıda, daha temiz bir Bulanık arzuladıklarını belirten esnaflar, belediyenin çarşı merkezinde daha titiz bir çalışma yürütmesi gerektiğini belirterek, çöplerin zamanında alınmasını istedi.
Kaldırımların boşaltılmasından duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflar, bu durumun sürdürebilir hale gelmesi için kaldırım işgaline yeltenenlere kesinlikle müsamaha gösterilmemesi yönünde görüş sunarken, ilçede sebze halinin kurulması ve bu konuda belediyenin gereken adımları atmasını istedi.
İlçede çok sayıda dilenci ve yabancı insanın göze çarptığını anlatan esnaflar, bu konuda belediye ve emniyetin görevini yerine getirmediğini ileri sürerek, ilçede çok sayıda hırsızlık olayının yaşandığını, bu konuda gerekli olan adımların atılmasını talep etti.
Esnafın büyük sorunlarının başında odaların görevlerini yerine getirmemesi olduğunu aktaran esnaflar, sadece seçimden seçime esnafların odaya davet edildiğini, ilçede yıllardır odaların esnaftan kopuk düzensizlikleriyle yaşamlarını zorlaştırdığını dile getirdi.
Bir sonraki toplantının daha yoğun bir katılımla gerçekleşmesi için çalışmaların yürütülmesi ve Bulanık esnafının dernekleşmesi gerektiğini belirten esnaflar, 2 Temmuz 2014 tarihinde tekrar toplanmak üzere karar aldı.
Kaynak: AA